Îl cheamă Miclea Ioan Romulus, are 53 de ani, iar apropiații îi spun ”Romanu”. Un bun cunoscător al preparatelor tradiționale, nea Romanu a poposit la noi îmbrăcat în port popular și decis să-i impresioneze pe chefi cu un preparat autentic din Alba-Iulia.
A venit de departe cu pâinea la pachet, la care a copt nu mai puțin de patru ore. Le-a preparat chefilor o ciorbă de miel, cu care i-a dat pe spate. Dar ce să vezi? În tot amalgamul de întrebări de tipul: oare ce-o fi în farfurie?, combinate cu laude pentru gustul desăvârșit, Romanu a ieșit triumfător, căci a luat cele trei cuțite.
Prieten cu Scărlătescu, pentru care a gătit de vreo câteva ori și care i-a recunoscut imediat pâinea, nea Romanu și-a văzut visul: „E o surpriză pentru mine. Iți dai seamă, o să mă vadă un sat întreg!”
Cât despre echipa din care și-ar dori să facă parte, nici că mai e rost de vreo îndoială. Cu Scărlătescu ar merge până-n pânzele albe! Dar asta, rămâne de văzut!