Chef Richard Abou Zaki, chef Alexandru Sautner, chef Orlando Zaharia și chef Ștefan Popescu s-au simțit foarte bine în bucătărie la jocul pentru amuletă. Al șaselea avantaj din sezonul 13 Chefi la cuțite a adus o competiție aprigă la bancul de lucru.
De asemenea, tema nu a fost deloc ușoară. Jurații au primit vestea de la Irina Fodor că trebuie să gătească un preparat din două bucătării celebre, la alegere, pe care să-l servească alături de un sortiment de vin de la Crama Ceptura.
Aceștia trebuie să țină cont că wine pairing-ul îi poate pune în dificultate. Astfel, chefii au fost foarte atenți la rețeta pe care au ales-o pentru a o impresiona pe Ruby. În plus, și-au încântat papilele gustative cu mai multe feluri de vin pentru a-și da seama ce se potrivește la farfuria lor.
Cei patru jurați au depus tot efortul pentru a câștiga miza uriașă pusă în joc. După ce au terminat de gătit, aceștia au trecut la degustarea preparatelor care a fost de-a dreptul spectaculoasă. S-a lăsat cu discuții aprinse și cuvinte de laudă.
Cum au reacționat jurații când au degustat din preparatele colegilor de platou. Aceștia au avut o temă bazată pe pairing de vin în sezonul 13 Chefi la cuțite
Pentru a surprinde degustătorul, chef Richard Abou Zaki a ales un vin Rose Magnus de la Crama Ceptura pe care l-a servit alături de preparatul său senzațional: „Un Rose delicat, elegant care merge tare bine cu farfuria mea!”.
„Ăsta e bun rău!”, a evidențiat chef Orlando Zaharia.
Farfuria juratului a stârnit o mulțime de controverse în rândul colegilor de platou. De asemenea, și rețeta cu rață a lui chef Orlando Zaharia a fost apreciată. Juratul a servit preparatul lângă un pahar de vin Syrah Cervus Magnus Monte de la Crama Ceptura: „E foarte bun”.
Înainte să-i lase pe ceilalți să deguste din farfuria lui, chef Alexandru Sautner le-a prezentat vinul care se potrivește perfect cu ceea ce a făcut la jocul pentru amuletă: Sauvignon Blanc de la Crama Ceptura.
„Se îmbină perfect cu peștele meu! Consider că am o farfurie foarte bună! Avea o finețe”, a mai spus juratul.
„Dacă Ruby o să jurizeze peștele pe care îl primește, o să fii rachetă!”, i-a spus chef Orlando Zaharia colegului său.
Chef Ștefan Popescu a hotărât să facă o combinație îndrăzneață: vin Chardonnat de la Crama Ceptura și colțunaș cu carne de porc.
Tot la amuleta șase din sezonul 13 Chefi la cuțite, telespectatorii au avut ocazia să cunoasă mai multe informații despre pairing de vin. Juraților nu le-a fost deloc ușor să ducă până la final această probă.
De asemenea, cei patru chefi au explicat în amănunt motivul pentru care au ales un anumit sortiment de vin pentru preparatul lor.
Cum au reacționat jurații când au văzut sortimentele de vin pe bancul de lucru, la jocul pentru amuletă. Ce le-a spus Ir... Chefi la cuțite și Chef Richard Abou Zaki, în presa italiană. Ce scriu jurnaliștii Gambero Rosso despre show-ul culinar...