Supa de ceapă este o rețetă franțuzească pe care chef Florin Dumitrescu a pregătit-o la jocul de amuletă din ediția 15 a sezonului 11 Chefi la cuțite. Preparatul său a fost jurizat de Adriana Trandafir, care l-a desemnat câștigătorul luptei.
Juratul show-ului culinar a impresionat-o pe actriță cu supa de ceapă, motiv pentru care aceasta nu s-a putut abține și i-a cerut imediat rețeta. Preparatul a încântat papilele gustative ale degustătorului, iar laudele nu au întârziat să apară.
Citește și: Pui alla cacciatora. Rețetă delicioasă din bucătăria italiană
Mai mult decât atât, chef Florin Dumitrescu a trezit curiozitatea telespectatorilor. Puțini sunt cei care au mâncat până acum supă de ceapă, însă juratul Chefi la cuțite a avut grijă să împărtășească cu toată lumea rețeta franțuzească.
Rețeta de supă de ceapă a lui chef Florin Dumitrescu: Ingrediente și mod de preparare pas cu pas
Supă de ceapă este un preparat gustos și ușor de făcut. Rețeta franțuzească ar putea impresiona pe orice și este potrivită la o masă în familie. De asemenea, iubitorii de gusturi tari și inconfundabile vor adora această rețetă a lui chef Florin Dumitrescu.
Ingrediente rețetă supă de ceapă chef Florin Dumitrescu
Iată care sunt ingredientele pentru rețeta de supă de ceapă a lui chef Florin Dumitrescu. Juratul a scos la iveală care este secretul ce dă gust preparatului.
• Pui;
• Ceapă;
• Morcov;
• Țelină;
• Ulei de măsline sau ulei de floare;
• Pătrunjel;
• Sare;
• Vin alb;
• Apă;
• Coljile de la legume (ceapă, morcovi, țelină);
• 50 gr unt;
• Cimbru proaspăt;
• 2 linguri de zahăr;
• Coniac;
• Brânză Gruyère;
• Crutoane.
Mod de preparare supă de ceapă chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu a scos la iveală secretul rețetei de supă de ceapă. Juratul Chefi la cuțite a dezvăluit că pentru acest preparat nu trebuie să facem risipă de alimente. Astfel, se folosesc chiar și cojile legumelor.
Pentru început, se realizează stocul cu ajutorul rămășițelor de pui (spatele, piele și cioturile de la aripioare) și cojilor de legume (ceapă, morcovi și țelină). Se curăță legumele, iar cojile lor se pun într-o oală pe foc după ce a fost adăugat uleiul de măsline sau de floarea soarelui. Acestea vor fi rumenite înainte să fiarbă. Chef Florin Dumitrescu mai adaugă sare și tulpina legăturii de pătrunjel în stoc. Apoi, se adaugă un strop de vin alb și apă rece cât să umple oala.
Citește și: Rețeta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu pentru Paște 2023. Ingrediente și cum se prepară desertul
Următorul pas este tocatul cepei. Se pune 50 gr unt gras într-o oală pe foc, puțin ulei de măsline, cimbru proaspăt și apoi se adaugă ceapa. Între timp, juratul Chefi la cuțite a mai pus sare, două linguri de zahăr când ceapa a început să se înmoaie.
Se adaugă coniacul pe care îl flambăm, după ce luăm oala de pe foc. Amestecăm bine și lăsam alcoolul să se evapore ca mai apoi să punem vin alb. Spre final se adaugă stocul strecurat peste ceapă și se lasă să fiarbă 45 de minute sau o oră.
Când supa de ceapă este gata se dă prin răzuitoare brânza Gruyère si este pusă peste pâinea sau crutoanele din bol. Aceasta se mai lasă la gratinat în cuptor timp de câteva minute, iar preparatul este gata.
Chefi la cuțite, 26 aprilie 2023. Sultan Kosen, cel mai înalt om din lume, i-a lăsat mască pe chefi când a apărut. Ce a ... Florin Dumitrescu a câștigat bomba aseară, iar cel mai înalt om din lume a gătit pentru jurați. Chefi la cuțite lider de...