Antena Căutare

Un strop de Maramureș magic, la „Chefi la cuțite”! Ileana Vlad a gătit mâncare de stână

Ileana Vlad, concurenta din Săliștea de Sus, a pregătit cu multă migală și pricepere o zamă de bureți cum numai în Maramureș se face, sperând că va reuși să impresioneze chefii cu un preparat tradițional românesc.

Ileana Vlad, în sezonul 8 „Chefi la cuțite”

Emisiunea „Chefi la cuțite” poate fi urmărită luni, marți și miercuri, la Antena 1, de la ora 20:30!​

Ileana Vlad a pregătit la emisiunea „Chefi la cuțite” o zamă de bureți cu ingrediente naturale, aduse de acasă, din propria gospodărie.

Au încercat jurații să ghicească cine ar fi putut pregăti un astfel de preparat, dar nu s-au descurcat.

citește și: Secretele familiei lui Ștefan Bănică, dezvăluite la „Chefi la cuțite”! Ce s-a aflat despre fiul său

Ușile s-au deschis și în platoul emisiunii „Chefi la cuțite” și-a făcut apariția Ileana Vlad, care i-a bucurat pe jurați cu versuri delicioase. Totuși, atenția acestora a fost captată instant de straiele tradiționale ale femeii din Maramureș.

„Costumul popular la noi e sfânt”, a dezvăluit concurenta care a explicat că straiele pe care le poartă sunt vechi, unicat și extrem descumpe, doar baticul ajungând să coste câteva mii de euro!

Am aflat astfel că, pentru maramureșeni, hainele sunt dragi și fac parte oarecum din sufletul familiei, acestea având uneori chiar zeci sau mai bine de o sută de ani vechime.

citește și: Jurizare cu supărare pentru a zecea amuletă de la „Chefi la cuțite”! Ce s-a întâmplat

Purtate cu grijă, la ocazii speciale, straiele nu au voie să fie bătute de soare sau de ploaie, totul pentru a fi îngrijite și păstrate în timp. De la opinci, șosete, basma și nu numai, totul este cusut și lucrat manual, cu multă migală și cu dorința de-a obține un obiect unicat, cu model complex și bogat.

A fost un moment cu adevărat magic, iar preparatul de stână pregătit de Ileana Vlad a fost răsplătit din plin: trei cuțite și numeroase complimente!

Urmărește clipul video de mai sus din sezonul 8Chefi la cuțite” ca să savurezi momentul!

Ileana Vlad a venit din Maramureș ca să facă zamă de bureți, la „Chefi la cuțite”! Ce ingredient surpriză a folosit... Chef Sorin Bontea a gătit pentru prima dată în viață o rețetă tradițională...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Ultimele știri
x