Chef Roxana Blenche a fost din nou maestru în bucătărie într-un nou episod Hello Chef. În cea de-a șaptea ediție din 10 octombrie 2021, Chef Roxana Blenche, fostă concurentă Chefi la cuțite, a avut alături de ea doi foști concurenți Chefi la cuțite: pe Elena Matei și pe Rikito Watanabe, care a fost concurent și la Splash! Vedete la apă.
Rikito Watanabe și Elena Matei, invitați speciali în episodul 7, sezon 2, al show-ului Hello Chef
Până să se apuce de gătit, Chef Roxana Blenche a dat mai întâi startul jocului. Riki a avut interzis să spună "piept de pui", iar Elena, cuvântul "ciuperci". Chef Roxana Blenche, pe de altă parte, n-a avut voie să spună "broccoli".
Dacă ai și tu nevoie de inspirație și ești în căutarea unor produse de calitate, la prețuri mici, nu ezita să intri pe Kaufland.ro. Te poți bucura de cele mai noi și variate oferte, iar de la Hello Chef poți găsi inspirația necesară pentru prepararea unor super-feluri.
Alături de Roxana Blenche și de invitații ei, în ediția 7 din 10 octombrie 2021, a fost prezentă, ca de obicei, și Iuliana Dabija, tehnicianul nutriționist al emisiunii, care a asistat din spate la tot procesul de preparare a mâncărurilor. Din nou, ea s-a asigurat că atât invitații, cât și publicul au parte de informații utile și corecte cu privire la beneficiile ingredientelor folosite.
Rețeta de balotină din pui cu piure de ciuperci à la Chef Roxana Blenche. Ingrediente și mod de preparare
Iată ingredientele necesare și modul de preparare pentru acest preparat delicios.
Balotina de pui
- piept de pui 250 g
- unt 20 g
- ulei de măsline 20 ml
- alune de pădure 100 g
- salvie
- cimbru
- rozmarin
- sare
- piper
Piure de ciuperci
- ciuperci mix congelate 300 g
- pleurotus 100 g
- smântână lichidă 100 ml
- sare
- piper
- unt 50 g
Iuliana Dabija, tehnicianul nutriționist al emisiunii, a făcut aici o completare: "Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sănătatea omului. Conțin o serie de nutrienți, unii dintre aceștia fiind un real suport terapeutic. Spre exemplu, conform unor studii de laborator, anumiți compuși din ciuperci au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale".
Elena Matei a avut în grijă să se ocupe de piureul de ciuperci, gătit în stil clasic. Pe de altă parte, Riki s-a ocupat de pieptul de pui. După ce a fost bătut, peste pieptul de pui a fost pus puțin ulei de măsline, cimbru, rozmarin, salvie și piper, a fost rulat în folia alimentară și folia de prospețime și apoi a fost băgat la cuptor, la temperatura de 120-130 de grade, recomandă Chef Roxana Blenche.
Între timp, scorul jocului a ajuns la 2 - 0 - 6, cu șase greșeli făcute de Chef Roxana Blenche, două greșeli comise de Riki Watanabe și scor impecabil pentru Elena Matei, care nu a pronunțat niciodată cuvântul "ciuperci" pe parcursul emisiunii.
Cine vrea să fie Chef la el acasă, toate ingredientele folosite în emisiunea Hello Chef pot fi găsite în magazinele Kaufland. Iar dacă nu ai timp, Kaufland le livrează la tine acasă.
Următorul pas a fost ca Chef Roxana Blenche să blanșeze broccoli, timp în care Riki s-a ocupat de andivă, sotată în ulei cu puțin ulei, unt, sare și piper.
"Andivele sunt sărace în calorii, 100 de grame aducând un aport de doar 17 calorii. În schimb, contribuie cu aproximativ 8% din necesarul zilnic de fibre", a completat cu informații necesare Iuliana Dabija.
Elena Matei s-a ocupat de crustă și a tocat alunele de pădure, care au fost puse ulterior pentru foarte puțin timp la cuptor. Prin aceeași metodă ca andivele, au fost sotate și smochinele.
Spumă de lapte de migdale
- lapte de migdale 1 l
- lecitină
E foarte important să lăsați pieptul de pui să se răcească, chiar în foliile în care a fost învelit, și abia apoi le dați jos, a spus Chef Roxana Blenche. Odată răcit, pieptul de pui se tăvălește prin crusta de alune.
Plating-ul ales de Chef Roxana Blenche a fost unul circular, pe jumătate de farfurie. Preparatul a arătat excepțional și a ieșit delicios.
"Am făcut o super treabă!", a pus Chef Roxana Blenche, care a bătut palma cu invitații ei, bucuroasă de întâlnire și de ajutorul primit în bucătărie.
Oricine poate încerca acasă rețeta propusă de Chef Blenche. Cu puțină practică în bucătărie și urmând sfaturile Roxanei Blenche sau rețetele oferite pe Kaufland.ro, gurmanzii pot deveni la rândul lor chefi în bucătăriile de acasă.
Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 13:30, la Antena 1
În fiecare duminică, de la 13:30, Antena 1 le aduce pasionaților de gătit și bucătărie un nou cooking show pe gustul lor: Hello Chef. Gazda emisiunii este nimeni alta decât Roxana Blenche, pe care publicul a avut șansa să o cunoască și să o susțină la Chefi la Cuțite.
Cum pandemia a schimbat foarte mult obiceiurile alimentare ale oamenilor, aducându-i să petreacă mult mai mult timp în bucătărie, Hello Chef vine în întâmpinarea acestora cu reţete delicioase, discuţii savuroase şi ponturi pentru impresionat invitaţii la masă.
Ce iese când se întâlnesc un bucătar, o celebritate gurmandă şi un medic pasionat de nutriţie, telespectatorii pot afla urmărind Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 13:30, la Antena 1.