Antena Căutare

Hello Chef sezon 8, 12 octombrie 2024. Rețeta Roxanei Blenche de poale-n brâu. Ce ingrediente se folosesc pentru savoare și aromă

Roxana Blenche a primit o provocare uriașă din partea Matildei Pascal Cojocărița în episodul 5 din sezonul 8 Hello Chef. Aceasta a fost pusă să gătească poale-n brâu în timp ce colegul său de emisiune, chef Samuel, a avut de pregătit pulpă de miel la grătar.

Galerie
Roxana Blenche a primit o provocare uriașă din partea Matildei Pascal Cojocărița în episodul 5 din sezonul 8 Hello Chef | Antena 1

Ediția 5 din Hello Chef, sezonul 8, a adus pe micile ecrane ale telespectatorilor noi rețete spectaculoase. De data aceasta, Matilda Pascal Cojocărița le-a dat o sarcină dificilă celor doi chefi, Roxana Blenche și Samuel.

Cântăreața le-a dezvăluit acestora că și-ar dori să mănânce două preparate pline de savoare: pulpă de miel la grătar și poale-n brâu. Cu mari emoții, chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras câte un bilețel pe care era felul de mâncare ce trebuie gătit.

Citește și: Hello Chef sezon 8, 5 octombrie 2024. Rețeta minune pentru o supă de ceapă savuroasă. Ce secret a impresionat-o pe Roxana Blenche

Așadar, gazda emisiunii Hello Chef a primit provocarea de a face poale-n brâu, în timp ce colegul său o să pregătească pulpă de miel la grătar. În rândurile de mai jos o să găsiți rețeta Roxanei Blenche pentru desertul de origine moldovenească.

Rețetă de poale-n brâu. Ce ingrediente a folosit Roxana Blenche și care este modul de preparare

Poalele-n brâu sunt un deliciu tradițional în bucătăria românească, specific zonelor din Moldova. Roxana Blenche a pregătit această rețetă delicioasă, aducând un strop de originalitate și autenticitate, chiar în episodul 5 din sezonul 8 Hello Chef.

„Doamne, ce tare! Hai că pe astea le fac frecvent acasă, fără stres”, a dezvăluit gazda emisiunii.

Iată ingredientele și modul de preparare:

Ingrediente pentru rețeta de poale-n brâu

• Un kg de făină;

• 6 ouă;

• Un litru de lapte;

• 200 g unt;

• 300 g zahăr;

• Un cub de drojdie;

• 500 g brânză de vaci;

• O esență de vanilie;

• 50 g stafide.

Mod de preparare rețetă poale-n brâu

Pentru început, se pune laptele la încălzit, se rupe drojdia în bucăți mici într-un bol și se adaugă peste ea o lingură de zahăr și una de făină. Peste amestec se pune laptele călduță, nu trebuie să fie fierbinte, iar mai apoi se amestecă foarte bine.

Se adăugă drojdia și patru polonice de lapte peste făină, iar apoi se frământă până când aluatul devine elastic și omogen. Acesta poate fi acoperit cu un prosop și lăsat să se dospească într-un loc cald pentru aproximativ 1 oră, sau până își dublează volumul.

Într-un bol se amestecă brânza de vaci cu ouăle, zahărul, esența de vanilie și stafidele. Fructele (stafidele) trebuie lăsate la rehidratat timp de 10 - 15 minute într-un lichid călduț.

Citește și: Cum să prepari cel mai rapid tort de căpșuni cu cremă de brânză cu ajutorul robotului Kenwood. Rețeta pe care trebuie să o încerci

După ce aluatul s-a dospit suficient se împarte în bile mici. Se întinde fiecare bilă pe o suprafață cu făină și se pune o lingură din umplutura de brânză în mijloc. Apoi, marginile aluatului se pliază peste umplutură, formând un pachet foarte bine sigilat.

Ultimul pas se rezumă la punerea poalelor-n brâu într-o tavă, după ce a fost pusă hârtia de copt. Se bate un ou și unge suprafața fiecărui pachet cu acesta. Apoi, poalele-n brâu se bagă la cuptor, la 180 de grade, timp de 25 - 30 de minute.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 11 octombrie. Mădălin și Dilinca au câștigat 15.000 de lei pentru Teodor
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 11 octombrie. Mădălin și Dilinca au câștigat 15.000 de lei pentru Teodor Vineri, 11.10.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x