Antena Căutare

Hello Chef sezon 8, 5 octombrie 2024. Rețeta minune pentru o supă de ceapă savuroasă. Ce secret a impresionat-o pe Roxana Blenche

În episodul 4 din Hello Chef, sezonul 8, chef Roxana Blenche și chef Samuel au gătit o supă de ceapă, o rețetă specifică și originară în Franța, tonnarelli all'amatriciana, o rețetă cu specific italienesc, tirokafteri, celebra cremă de brânză grecească și supă de căpșuni.

Galerie
Rețeta minune pentru o supă de ceapă savuroasă. | Antena 1

Invitatul din episodul 4 de Hello Chef este Cătălin Botezatu, celebrul creator de modă român.

Chef Roxana Blenche și chef Samuel au gătit pentru Cătălin Botezatu

Marele creator de modă i-a provocat pe cei doi chefi să pregătească două rețete special pentru el. Acestea sunt: supă de ceapă, o rețetă specifică și originară în Franța, și tonnarelli all'amatriciana, o rețetă cu specific italienesc.

Roxana Blenche s-a ocupat inițail de tirokafteri, iar chef Samuel a început cu prepararea supei de ceapă pe care a primit-o drept provocare de la Cătălin Botezatu.

Citește și: Hello Chef sezon 8, 28 septembrie 2024. Rețeta delicioasă de pui Adabo, preperat filipinez, pregătită de chef Roxana Blenche

Hello Chef sezon 8, 28 septembrie 2024. Chef Samuel a pregătit supa de ceapă pentru Cătălin Botezatu

Supa de ceapă este un preparat extrem de iubit de români care se prepară simplu și rapid. Iată rețeta!

Ingrediente rețetă supă de ceapă

  • 500 de grame de ceapă
  • 500 de ml de vin alb
  • 200 de grame de brânză emmentaler rasă
  • o pâine baghetă
  • 50 de grame de unt
  • o legătură de cimbru
  • apă

Citește și: Hello Chef sezon 8, 21 septembrie 2024. Roxana Blenche și chef Samuel au pregătit rețetele cerute de Baboiash și Liviu Puștiu

Mod de preparare rețetă supă de ceapă

Chef Samuel a început prin a tăia ceapa feliuțe pe care ulterior a pus-o la călit în unt. Peste ea a adăugat puțin cimbru și sare pentru un plus de savoare. Secretul lui Chef Samuel este că nu uită niciodată să amestece la timp pentru a nu se arde. Culoarea pe care o obține ceapa trebuie să fie intensă pentru un gust cât mai bun. De asemenea, în funcție de preferințe se poate adăuga și piper.

După ce ceapa s-a caramelizat, chef Samuel a tăiat bagheta de pâine în felii groase pe care le-a băgat apoi la cuptor pentru a fi mai crocante. Feliile se pun la sfârșit când supa este gata și se servește după preferințe chiar și cu ton.

Când textura cepei s-a transformat în supă, chef Sam a pus-o în boluri peste care a adăugat brânză emmentaler rasă. Preparatul nu este încă gata de savurat, pentru că bolurile se bagă la cuptor la 230 de grade pentru ca brânza să se topească.

După ce preparatul s-a contopit, cheful a scos bolurile de la cuptor, fiind gata de savurat.

Pofta bună!

Citește și: Hello Chef sezon 7, 15 iunie 2024. Rețeta de pârjoale moldovenești „ca la mama acasă”, gătită de Roxana Blenche și chef Samuell

Cătălin a fost cu adevărat impresionat de aspectul minunat al supei de ceapă, dar și de preparatele făcute de chef Roxana Blenche. În cele din urmă scorul a fost 1 la 1, cei doi chefi încheiând emisiunea la egalitate.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x