Pisoiul Larry este renumit pentru abilitatea lui extraordinară de a-i servi pe prim-miniștrii Marii Britanii. Iată cum arată motanul haios și de ce prim-miniștrii a avut grijă.
Astăzi, 8 august, de Ziua Internațională a Pisicii, cu toții le aducem aprecieri pisicilor, companioanele ce ne sunt alături ca prieteni jucăuși și vioi de mii de ani. Felinele, mereu dornice să fie alintate și răsfățate au ajuns să fie unele dintre cele mai bune prietene ale omului dintre patrupede.
Motanul Larry nu va fi evacuat din reşedinţa prim-ministrului britanic de pe Downing Street numărul 10 din Londra, deşi premierul părăseşte locuinţa miercuri, după ce şi-a dat demisia, în urma rezultatului referendumului pentru Brexit. Chiar dacă prim-ministrul David Cameron pleacă, pisica Larry va rămâne. Noul prim-ministru va păstra ,,pisica-administrator'' Larry, care, de asemenea, locuieşte pe Downing Street. Recrutată în 2011, felina poartă numele oficial de ,,Chief Mounser'', fiind cel mai faimos membru al reşedinţei.
Pentru că dragostea pentru animale nu cunoaște bariere, iată cum arată Larry, pisica prim-miniștrilor din Marea Britanie, astăzi, 8 august, de Ziua Internațională a Pisicii.
Felina Larry a fost o figură familiară pe treptele din faţa uşii negre a reşedinţei prim-ministrului britanic de pe Downing Street numărul 10, încă de când s-a instalat acolo pe funcţia de animal de companie şi prădător de rozătoare, în 2011. Maestru în capturarea şoriceilor, motanul Larry va locui în continuare în casă pe timpul şederii Theresei May, succesoarea lui David Cameron în funcţia de premier al Marii Britanii.
Un purtător de cuvânt al Guvernului Britanic a declarat: "Larry motanul nu este deţinut de familia Cameron, este al unui servitor, va rămâne în casă după ce premierul o va părăsi".
Pisica Larry – Din 2011 alături de prim-miniștrii
Motanul care a fost îngrijit în tinereţile sale în aşezâmăntul pentru animale "London's Battersea Cats and Dogs Home" a fost adus pe Downing Street în 2011. Atunci i-a fost încredinţată o misiune clară: să elimine rozătoarele. La vremea aceea, un şobolan negru fusese văzut în timp ce traversa pe lângă uşa din faţa a reşedinţei de la numărul 10, Downing Street. Se întâmpla chiar în vreme ce în faţa casei se transmitea live într-o emisiune televizată.
După ce administratorii ce se ocupă de casa prim-ministrului britanic au investigat ce motan ar putea aduce acolo pentru ca şoareci să piară, au ajuns la concluzia că Larry e motanul potrivit. Cei de la aşezământul pentru pisici şi câini le-au dezvăluit că acest cotoi are un "instinct de prădător veritabil". Mai mult, pisoiului îi plăcea să dezmembreze din ţâţâni jucăriile ce reprezentau şoareci, în antrenamentele de la instituţia pentru animale.
Larry a ajuns în reşedinţa premierul pe urmele de pernuţe pisiceşti ale altor mâţe britanice. În Cabinetul ministerial din Marea Britanie, pisica de pe Downing Street e cunoscută sub porecla de "Chief Mouser" ("Prinzător-şef de şoareci").
Larry este primul motan care a deţinut funcţia de Prinzător de şoareci, după Humphrey - care a fost adoptat în 1989, când hoinărea vagabond prin faţa casei de pe Downing Street numărul 10 în vremea mandatului lui Margaret Thatcher. Humphrey a "intrat la pensie" în 1997.
Alți motani ce au locuit pe Downing Street numărul 10
În anii '20, Rufus of England se tolănea pe pervazul faimoasei reşedinţe a premierilor britanici.
Între 1930 şi 1940, pisoiul din locuinţă se numea Munich Mouser. În anii '70 Wilberforce era vânăorul de şoricei de pe Downing Street. Între 1989 şi 1997 pe Downing Street locuia şi prăda cotoiul Humphrey. În anul 2007, pisoiul Sybil se lăfăia şi torcea în casa premierilor Marii Britanii.
Citește și:
Ziua Internațională a Pisicii. Top 7 rase îndrăgite de români
Ziua Internațională a Pisicii, 8 august. Top 8 cele mai cunoscute pisici din lume
Sursă foto: twitter.com, newsweek.com