Antena Căutare

Câte icoane trebuie să ai în casă! Greșeala pe care o făceai până acum

Există mulți sfinți în calendarul ortodox, iar tendința omului este de a umple incaperile casei cu icoane. Greșeala mare! Exista un număr extrem de restrans de astfel de obiecte sfinte pe care trebuie sa le ținem in casă, insa una dintre ele este primordiala.

Cate icoane trebuie sa ai in casa

doxologia.ro

Există mulți sfinți în calendarul ortodox, iar tendința omului este de a umple încăperile casei cu icoane. Greșeală mare! Există un număr extrem de restrâns de astfel de obiecte sfinte pe care trebuie să le ținem în casă, însă una dintre ele este primordială. Iată ce icoană nu trebuie să-ți lipsească sub nicio formă din casă.

Prin intermediul icoanelor, oamenii contemplă Împărăția lui Dumnezeu și intră într-un dialog direct cu divinitatea, căci așa cum afirma Părintele Dumitru Stăniloae, „icoana reprezintă o veritabilă fereastră prin care omul și Dumnezeu se pot privi față în față”.

Numărul icoanelor ce trebuie să le ai în casă! Ce icoană nu e bine să lipsească din casa ta! Mare, mare atenție!

Când te rogi în faţa icoanei Maicii Domnului şi a Mântuitorului Iisus Hristos, ţi-e concentrată mintea la aceştia. Când ai mai mulţi sfinţi, nu ştii cui să adresezi rugăciunea şi la care să te uiţi mai întâi. Rugăciunea este mai puternică atunci când este spusă în faţa icoanei. Icoanele ajută să ne reprezentăm persoana căreia ne închinăm. Stăm în faţa icoanei Maicii Domnului, dar nu credem că acea icoană este Maica Domnului. Este asemenea unei fotografii a mamei, pe care o privim şi avem impresia că stăm de vorbă cu ea, chiar dacă mama este departe. Aşa se întâmplă şi cu icoana. Nu cinstim materia, ci persoana reprezentată. Icoanele ne ajută ca să ne concentrăm mai uşor la persoana respectivă simbolizată acolo.

Câte icoane trebuie să ai în casă! Greșeala pe care o făceai până acum

Icoana Mântuitorului nu trebuie să lipsească din casă, pentru că El este cel căruia ne adresăm în toate rugăciunile noastre. Tot cultul ortodox este adresat Mântuitorului. În fiecare casă trebuie să existe măcar o icoană a Mântuitorului. Dar pietatea, şi evlavia populară, este mult mai apropiată de Maica Domnului, fiindcă o simt ca pe o mamă, căruia i se roagă mai cu încredere, cu nădejde, uneori cu mai mult curaj. Maica Domnului, fiind cea mai mare mijlocitoare pentru noi, oamenii de pe pământ, atunci ea este cea căreia îi adresăm rugăciunile cele mai dese.

Apoi, dacă fiecare familie are un sfânt patronal, atunci e normal să ţină şi icoana sfântului respectiv. Dacă au numele unui sfânt, neapărat îi poartă şi icoana în casă, pentru că acela este protectorul lor în chip deosebit. Așadar, numărul icoanelor pe care se le ținem în casă se reduce la trei sau patru, însă numărul nu este atât de important precum credința puternică pe care trebuie să o investim in ele atunci când ne rugăm.

sursa foto: doxologia.ro

sursa text: ortodoxia.me

Calendar ortodox 4 mai. E Sfântă mare mâine! La mulți ani româncelor ce-i poartă numele... La mulți ani de Sfânta Monica! Semnificația secretă a numelui...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x