Căutare Live

Calendar ortodox 1 noiembrie. Sărbatoare azi! Cui spui la mulți ani

Calendar ortodox 1 noiembrie. Sarbatoare importanta. Cui spui la mulți ani

calendar ortodox 1 noiembrie

Calendar ortodox 1 noiembrie. Sărbatoare importantă. Cui spui la mulți ani. În calendarul ortodox din 1 noiembrie este sărbătoare. Biserica Ortodoxă Română îi prăznuiește pe Sfinții Csma și Damian, care au trăit în secolul al IV lea. S-au născut dintr-un tata păgân și o mamă creștină, în Asia Mică. Datorită vindecărilor dăruite oamenilor, ei sunt cunoscuți și sub numele de doctori fără arginți. Sărbătoare mare azi! Cui spui La mulți Ani!

În calendarul ortodox 1 noiembrie. Aceștia poartă numele pentru că vindecarea era data nu de medicamente, ci de Hristos. Pentru acest motiv ei nu primeau niciun fel de plată de la pacienții lor. Singura lor plată era că cel tămăduit să creadă în Hristos. Pentru că Damian a acceptat trei ouă de la Palladia, o femeie care a fost vindecată de o boală, acesta a cerut să nu fie îngropat alături de fratele sau. Dar, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, cei doi au fost îngropați împreună.

Moșii de Toamnă 2018. Cum prepari coliva de Sâmbăta Morților

Moșii de Toamnă 2018. Când pică și ce trebuie să faci în Sâmbăta Morților

Calendar ortodox 1 noiembrie. Rugăciune către Sfinții Mucenici și Doctori fără de arginți Cosma și Damian

Slăvitilor făcători de minuni și Doctori fără de arginți, Cosma și Damian! Iubindu-L pe Hristos Dumnezeu din tinerețile voastre, nu numai meșteșugul doctorilor ați invătat, ci mai ales har neîmpuținat al tămăduirii tuturor bolilor ați primit de la Dumnezeu. Pentru această, și pe noi, care cădem înaintea cinstitei icoanei voastre, degrab auziți-ne. Pe copiii care cer ajutorul vostru la invătătură povătuiti-i cu rugăciunile voastre, că, râvnind viețuirii voastre, să afle nu numai cele pămantesti, ci mai ales să sporească în cucernicie și în credința cea dreaptă. Celor ce zac de boală și s-au deznădăjduit de ajutorul omenesc, dar aleargă la voi cu credintă fierbinte și rugăciune osardnică, tămăduire dăruiti-le cu cercetarea voastră cea milostivă și de minuni făcătoare; așijderea și pe cei ce din pricină bolilor grele au căzut în trandăvire, în putinătate de suflet și în cârtire, cu harul cel dat vouă de Dumnezeu intăriti-i în răbdare și îndrumați-i că să priceapă sfântă și desăvarsita voie a lui Dumnezeu în ce ne privește și să se facă părtasi ai harului mântuitor al lui Dumnezeu. Pe toți cei ce aleargă la voi cu osârdie ocrotiți-i de bolile cele crunte, și apărati-i de moartea năprasnică, și cu puternică voastră mijlocire înaintea lui Dumnezeu păziti-i neclintiți în dreaptă credintă și ajutați-i în sporirea duhovnicească, că impreună cu voi să se invrednicească în veacul ce va să vină a lăuda și a slăvi numele cel preasfânt și de mare cuviintă al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, în vecii vecilor. Amin.

Calendar ortodox 1 noiembrie. La mulți ani, Damian și Cosma! Semnificație nume

Folosit de aproape toate popoarele europene, Damian, pe care specialiștii îl încadrează în aceeași familie cu vechile și frecvențele Damas, Damasias (un arhonte cu acest nume este cunoscut din 586 i.e.n.), Damă-siklos și Damasikles, Damasippos și Hippodamas (ultimele compuse din damas și hippos, diferită fiind ordinea în care apăr), Damasos (atestat și în Iliada), Polydamas etc.

Temă comună a acestor nume provine de la verbul damdo „a domestici, a îmblînzi", aparține rădăcinii indo-europene *dom-, reprezentată prin laț. domus „casa", gr. domos, sanscr. damas, v.șl. domu și este înrudită cu laț. domesticus, domesticare, iar prin acestea chiar cu rom.

La mulți ani de Sfinții Constanțin și Elena! Semnificația puternică a numelor... Moșii de Toamnă azi 3 noiembrie. Rugăciunea puternică pe care s-o spui de Ziua Morților...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri