Căutare Live

Cateva secrete despre joggingul eficient

Daca vrei cu adevarat sa obtii rezultate palpabile dupa ce faci jogging (forma fizica buna, slabit, etc) e bine atunci sa tii cont de mai multe sfaturi, care te vor ajuta sa fii eficient, si nu sa obosesti fara nici un avantaj in schimb.

Alearga prin padure

Desi nu e foarte comod, te va solicita mai mult. Insa in acst caz e indicat sa ai pantofi sport mai aderenti decat cei cu care ai alerga pe beton sau pe iarba simpla. Deasemenea, fa acest lucru in timpul zilei, nu astepta sa se lase intunericul in padure.

Fii vizibil

Daca alergi pe intuneric poarta obligatoriu haine reflectorizante. Si fii mereu atent la masini daca alergi pe un drum circulat de autovehicule. Nu te lasa pacalit de ideea de a-ti pune casti cu muzica daca esti pe un drum pe care trec si masini.

Schimba des ritmul

Incearca sa ai diferite ritmuri atunci cand alergi: alterneaza alergatul rapid, in serii scurte, cu seriile mai lungi si mai lente. In orice caz, daca vrei sa depui un efort mai mare, nu mentine un ritm constant.

Nu alerga cu pantofi umezi

Daca faci jogging des e bine sa ai cel putin doua perechi de pantofi sport. Niciodata sa nu iesi la alergat cu pantofi sport care nu sunt complet uscati sau care sunt umezi. Piciorul nu are aceeasi aderenta intr-un partof umed si pot aparea pericolele. Daca ai alergat intens si ti s-au umezi adidadii, este indicat sa-i lasi cel putin 24 de ore sa se usuce.

Nu alerga in pantofi sport vechi

E posibil sa te simti excelent in pantofii tai sport vechi, dar uita-te la ei: daca par cu adevarat invechiti, schimba-i. Au fost ganditi sa ofere rezultate bune in conditii de buna functionare. Daca ei insa si-au pierdut conditia nu mai pot fi la fel de eficienti. Plus ca sunt mai plini de bacterii cu cat sunt mai vechi.

foto: mensfitness.com

Studiu: Peste 5 milioane de copii s-au nascut, la nivel mondial, prin fertilizare in vitro... Patru retete naturale de infrumusetare...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri