Antena Căutare

Desert: Acadele din caramel sarat

Aceste cadouri comestibile, preparate in casa, sunt inca o dovada ca lucrurile mici si simple sunt de mare efect. Caramelul sarat este un desert rafinat, pentru cunoscatori, asa ca aceste acadele vor fi un cadou foarte apreciat - garantat!

Ingrediente:


- 150g de zahar brun
- sare de mare

Mod de preparare:

1. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare. Se asaza tava pe o suprafata rezistenta la caldura, pentru ca se va incinge foarte tare de la caramel.

2. Se rastoarna zaharul intr-o cratita mare din metal. Nu folosi o cratita nonaderenta neagra, pentru ca iti va fi greu sa evaluezi culoarea caramelului.

3. Se da cratita la foc mic. Asteapta sa se topeasca zaharul si sa inceapa sa se coloreze. Daca se coloreaza prea tare doar intr-un loc, roteste cratita incet astfel incat sa obtii aceeasi culoare peste tot. In mod ideal, zaharul se va topi tot inainte sa inceapa sa se coloreze.

4. Asteapta ca zaharul topit sa se caramelizeze si sa devina auriu inchis inainte de a adauga cristalele de sare si de a mai roti cratita inca o data. Picura caramel pe hartia de copt din tava, astfel incat sa obtii mici discuri.

5. Asaza repede in fiecare disc de caramel un bat de acadea si lasa-le sa se raceasca. Imediat ce se racesc, impacheteaza fiecare acadea in celofan.

Citeste si alte retete si articole interesante pe Good Food!

Reteta: Supa Minestrone... VIDEO! Si cainii pot face yoga!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x