- 150g de zahar brun
- sare de mare
Mod de preparare:
1. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare. Se asaza tava pe o suprafata rezistenta la caldura, pentru ca se va incinge foarte tare de la caramel.
2. Se rastoarna zaharul intr-o cratita mare din metal. Nu folosi o cratita nonaderenta neagra, pentru ca iti va fi greu sa evaluezi culoarea caramelului.
3. Se da cratita la foc mic. Asteapta sa se topeasca zaharul si sa inceapa sa se coloreze. Daca se coloreaza prea tare doar intr-un loc, roteste cratita incet astfel incat sa obtii aceeasi culoare peste tot. In mod ideal, zaharul se va topi tot inainte sa inceapa sa se coloreze.
4. Asteapta ca zaharul topit sa se caramelizeze si sa devina auriu inchis inainte de a adauga cristalele de sare si de a mai roti cratita inca o data. Picura caramel pe hartia de copt din tava, astfel incat sa obtii mici discuri.
5. Asaza repede in fiecare disc de caramel un bat de acadea si lasa-le sa se raceasca. Imediat ce se racesc, impacheteaza fiecare acadea in celofan.
Citeste si alte retete si articole interesante pe Good Food!