pentru blat
pentru crema 1:
200 gr ciocolata alta
50 ml frisca lichida
50 gr unt
esenta vanilie
pentru crema 2
200 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 gr unt
esenta rom
2 pliculete ness
pentru sirop
100 gr zahar
1 esenta rom
pentru glazura
100 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
50 gr unt
Mod de preparare
1. Batem galbenusurile cu zaharul.Separat batem spuma albusurile. Adaugam peste galbenusuri apoi incorporam si faina amestecata cu cacao. Coacem la cuptor la foc mic, in forma tapetata cu hartie de copt ( diametru forma 24 cm). . Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca apoi il taiem in trei.
2. Pentru crema topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si untul pe foc la bain marie. La crema cu ciocolata alba adaugam vanilia, la cea cu ciocolata neagra adaugam nessul . Lasam sa se racoreasca. Preparam siropul astfel: Intr-o craticioara caramelizam 100 gr zahar apoi stingem cu 100 ml apa, adaugam esenta de rom si lasam pe foc pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca. Asamblam apoi tortul .Asezam in forma de tort detasabila primul blat, insiropam, apoi adaugam crema de ciocolata neagra.
3. Adaugam urmatorul blat, insiropam, apoi crema de ciocolata alba si la final ultimul blat pe care de asemenea il insiropam.Dam la rece pentru cateva ore ca sa se intareasca crema si apoi scoatem forma.
4. Preparam glazura astfel:topim pe foc la bain marie ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida si untul. Amestecam bine sa se omogenizeze. Turnam glazura peste tort astfel incat sa acopere intreaga suprafata.
5. Am decorat tortul cu trufe cu rom si frunze de ciocolata. Pentru frunze: am topit ciocolata amaruie si am intins-o cu ajutorul unei pensule pe dosul unei frunze cu nervurile mai pronuntate, am dat la rece sa se intareasca apoi am desprins cu atentie frunza.
Cartofii, leac contra pungilor de sub ochi... Vezi videoclipul realizat din 288.000 de drajeuri colorate!...