Ingrediente (4 persoane):
- 8 cotlete de miel;
- 4 linguri de zeama de lamaie proaspata;
- 3 linguri de rozmarin proaspat, maruntit;
- doi catei de usturoi, maruntiti;
- un sfert de lingurita de sare;
- un sfert de lingurita de piper.
Preparare:
- presati bine usturoiul, cu lama cutitului, si lasati-l sa stea asa, pentru 5 minute, pentru ca enzimele sa ajunga la parametri maximi;
- amestecati apoi usturoiul pisat cu zeama de lamaie, cu rozmarinul maruntit, cu sarea si cu piperul. Apoi, cu acest amestec masati bine cotletele de miel, pe ambele parti;
- intre timp, incalziti bine cuptorul, la caldura mare, si plasati in interior o tigaie, cu maner metalic, undeva spre partea de sus a cuptorului. Lasati tigaia sa se incinga bine in interior, timp de 5 minute, apoi puneti cotletele de miel la facut. Mai lasati inca 5 minute. Mielul se va face astfel in acelasi timp pe ambele parti, de la caldura tigaii si de la caldura emanata de tavanul cuptorului.
- serviti mielul alaturi fie de salata verde, fie de fasole batuta, fie de piureu de cartofi batut cu ceapa verde.
Valoare nutritiva (per portie, doua cotlete):
Triptofan (230% din necesarul zilnic al organismului), proteine (120%), vitamina B12 si seleniu (110%), zinc si vitamina B3 (75%), fosfor, fier si vitamina B2 (50%). Calorii: 450.
foto: bbcgoodfood.com