Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Sfântul Ion, 7 ianuarie. Tradiții. Ce să nu faci astăzi! Aduce mare ghinion

Sfântul Ion, 7 ianuarie. Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Ioan Botezătorul, mare sărbătoare pentru credincioși. Iată ce tradiții și superstiții sunt de Sf Ioan Botezătorul.

sf ioan botezatorul

Sfântul Ion, 7 ianuarie. Biserica Ortodoxă Română îl prăznuiește pe Sfântul Ioan Botezătorul, mare sărbătoare pentru credincioși. Iată ce tradiții și superstiții sunt de Sf Ioan Botezătorul.

Pe 7 ianuarie, Biserică Ortodoxă prăznuiește Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. S-a născut că rod al rugăciunilor și al postului, din părinții Zaharia și Elisabeta. Nașterea prorocului Ioan s-a petrecut cu șase luni înaintea nașterii lui Iisus.

Ioan, nume dăruit de Dumnezeu

Sfântul Ioan Botezătorul poartă numele de Ioan, la porunca lui Dumnezeu. Numele de Sf Ioan a fost vestit de Arhanghelul Gavriil.

Sfântul Ioan Botezătorul-proroc din pântecele maicii sale

Sfântul Ioan Botezătorul a fost proroc încă din pântecele maicii sale. Potrivit Sfintei Scripturi, Ioan Botezătorul a săltat în pântecele maicii sale în momentul în care Elisabeta se întâlnește cu Fecioară Măria care Îl purta în pântece pe Domnul. Deși a săltat în pântece, Ioan afirmă că "nu-L știa pe Domnul" (Ioan 1, 31). Sunt cunoștințe care apar în noi în chip tainic, fără niciun efort al nostru de a le câștiga".

Sfântul Ioan Botezătorul 7 ianuarie. Tradiții și Superstiții. Ce nu ai voie să faci

Sfântul Ioan Botezătorul a fost proroc încă din pântecele maicii sale. Potrivit Sfintei Scripturi, Ioan Botezătorul a săltat în pântecele maicii sale în momentul în care Elisabeta se întâlnește cu Fecioară Măria care Îl purta în pântece pe Domnul.

Data de 7 ianuarie este foarte importantă pentru credincioși. De altfel, mii de români își sărbătoresc astăzi onomastica. Această zi abundă în tradiții și superstiții.

Pe 7 ianuarie, este bine să petreci și să râzi. Cine nu se bucură azi, va fi nefericit tot anul.

Mare atenție, la petrecere nu se bea vin roșu, deoarece această băutură amintește de martirajul Sfântului Prooroc Ioan, care a murit în numele credinței. Se bea vin alb, sfințit la Biserică.

De Sf Ion nu se stinge candela! Aceasta arde pentru bunăstare în familie.

Recomandari