VIDEO! Trei greseli ce pot duce la obezitatea copilului tau

"Mananca tot, sa te faci mare!". Toti am auzit candva, aceste cuvinte, de la bunici. Culmea e ca si in vremurile de glorie ale fast-foodului, cand mai bine de jumatate dintre copiii din Romania sunt supraponderali, parintii repeta greselile. Unii nu le pot refuza mofturile copiilor, altii cred chiar ca "dulciurile ii fac mai destepti".

Multi parinti considera ca isi hranesc corect copiii, daca in alimentatia celor mici exista carnea de pui sau de vita si daca se inlocuieste zaharul cu mierea. De asemenea, o alta idee de simt comun este aceea conform careia la desert se pot manca oricat de multe fructe.

Nutritionistii sunt, insa, de alta parere. Astfel, mierea este un zahar topit ce are aceeasi putere de indulcire dar mai multe calorii. Carnea de porc este mai sanatoasa decat carnea de vita si nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia copilului. Nu sunt recomandati, in schimb, crenvurstii.

Nu in ultimul rand, nu trebuie sa se faca abuz de fructe, fiind recomandate maxim doua pe zi. Copiii nu trebuie sa bea nici suc de fructe, indiferent ca vorbim de unul luat din magazin sau pregatit in casa. Din frigider ar trebui sa mai dispara si mezelurile, dulciurile, si branzeturile concentrate, cum ar fi cascavalul.foto: euforia.tv

Ultimele știri