Antena Căutare

Food

Gateste cele mai noi retete culinare alaturi de Chefii Antena 1. Descopera retetele de mancare traditionala romaneasca si secretele bucatariei internationale.

VIDEO! Vladut a pregatit rețeta de pizza quatro formaggi

VIDEO! Vladut a pregatit rețeta de pizza quatro formaggi

Vladut a preparat marti dimineata, in studioul emisiunii Neatza, pizza quatro formaggi.

Marti, 05.10.2010, 00:00
Somon cu rosii cherry

Somon cu rosii cherry

Somonul este un peste bogat in omega 3, usor de preparat, fraged si cu un gust deosebit. Adi Hadean ne propune o reteta in care sucul de portocala si aroma de salvie se impletesc perfect cu gustul marin.

Luni, 20.09.2010, 00:00
Retete chiliene - Arollado de chancho (Rulou de porc)

Retete chiliene - Arollado de chancho (Rulou de porc)

La lunga masa a chilienilor pe care troneaza autentice vechi preparate ale nativilor amerindieni, alaturi de cele ale comunitatilor imigrante, care au contribuit la cultura gastronomica a tarii. Mixul culinar merge dincolo de combinatiile care s-au nascut din amestecul nativilor cu spaniolii... Vei gasi aici, venite "de peste mari si tari", inflexiuni germane, frantuzesti sau arabe. Arollado de chancho este o reteta frageda si picanta, care satisface pretentiile oricarui carnivor.

Sambata, 18.09.2010, 00:00
VIDEO! Vladut a gatit mancare de fasole

VIDEO! Vladut a gatit mancare de fasole

Trei tipuri de fasole au fost folosite astazi de catre Vladut pentru a gati o mancare delicioasa in studioul emisiunii "Neatza cu Razvan si Dani". Toate ingredientele retetei au fost de origine romaneasca.

Miercuri, 08.09.2010, 00:00
Patru retete delicioase pe baza de nuci

Patru retete delicioase pe baza de nuci

Miezul de nuca este un ingredient excelent pentru prajituri, cozonaci, paine, biscuiti, ciocolata sau inghetata, dar si pentru mancaruri rafinate.

Luni, 30.08.2010, 00:00
Cateva retete cu mure

Cateva retete cu mure

Gustoase si dulci, murele pot fi consumate ca atare sau folosite la prepararea de sucuri, inghetata, iaurturi cu fructe, prajituri etc. Congelate, murele pot fi consumate si in extrasezon.

Duminica, 22.08.2010, 00:00
Bucataria Thailandeza: produsele esentiale

Bucataria Thailandeza: produsele esentiale

Exotismul mancarii thailandeze provine din cateva ingrediente de baza, care sunt un fel de "sarea si piperul" in Romania. In aceasta bucatarie asiatica se merge tot pe principiul "cinci arome diferite" in aproape fiecare fel de mancare principal: iute, sarat, dulce, acrisor si amar.

Vineri, 20.08.2010, 00:00
4 retete cu prune

4 retete cu prune

Reprezinta o excelenta sursa de substante nutritive necesare sanatatii. Consumate crude, prunele sunt o sursa naturala de vitamine si minerale, dar multe din proprietatile lor se pastreaza si atunci cand sunt gatite

Duminica, 15.08.2010, 00:00
Retete de efect - friptura in fierul de calcat cu carbuni

Retete de efect - friptura in fierul de calcat cu carbuni

Se zice ca marile retete s-au nascut din greseli sau incercari repetate. Asa o fi! Oricum, imaginatia bu­ca­tarilor este esentiala! Cine ar fi crezut, pe vremea cand ne cumparam cu totii ultimul model de fier de calcat, ca cele cu carbuni vor ajunge vedete si in bucatarie!

Sambata, 14.08.2010, 00:00
5 mancaruri nesanatoase in varianta "sanatoasa"

5 mancaruri nesanatoase in varianta "sanatoasa"

Mari medici nustritionisti, cercetatori, oameni de stiinta, mass media - toate au dovedit un lucru: produsele de tip fast-food nu sunt sanatoase. Insa cand ceva este atat de delicios nu putem rezista tentatiei. Din fericire exista cateva specialitati din randul marii categorii de "fastfood" care sunt, totusi, ceva mai sanatoase.

Miercuri, 11.08.2010, 00:00
Reteta: Bucataria japoneza -  Omuraisu

Reteta: Bucataria japoneza - Omuraisu

Omuraisu este reteta care sta intre traditional si modern. Este traditionala, pentru ca se afla in categoria retetelor in care se foloseste orezul si moderna pentru ca a fost inventata dupa anii '50, din dorinta oamenilor de a manca rapid.

Luni, 09.08.2010, 00:00
3 retete de supe racoritoare, de vara

3 retete de supe racoritoare, de vara

Daca ai pofta de ceva usor si rapid, incearca sa faci o supa crema pe care sa o servesti apoi rece, de la frigider. Cu siguranta te va inviora!

Miercuri, 04.08.2010, 00:00
Bucataria japoneza: Cha Han

Bucataria japoneza: Cha Han

In bucataria japoneza exista o regula si anume ca orezul care ramane la o masa nu se arunca ci se refoloseste ca baza in alte mancaruri. Orezul de "a doua zi" are denumirea de "gohan" in limba japoneza, fiind termenul ce desemneaza adesea orice tip de mancare cu orez.

Miercuri, 04.08.2010, 00:00
Reteta: salata vegetariana sanatoasa

Reteta: salata vegetariana sanatoasa

Poate parea ciudata alaturarea termenului de "sanatos" de cel de "salata", avand in vedere evidenta acestui lucru. Salata nesanatoasa - iata ceva mai greu de gasit cu exceptia ocaziilor in care aceasta este plina de maioneza . Totusi, exista salate care au un continut de vitamine si de nutrienti exceptional.

Miercuri, 04.08.2010, 00:00
Patru retete gustoase si sanatoase cu iaurt grecesc

Patru retete gustoase si sanatoase cu iaurt grecesc

In categoria produselor lactate, iaurtul grecesc si-a facut un loc aparte, gratie texturii sale speciale. Daca este folosit chiar iaurt grecesc fara grasimi, atunci rezultatele pot fi foarte bune si pentru sanatate, nu doar pentru palatul gurii.

Luni, 02.08.2010, 00:00
Spaghete cu sos de gorgonzola si ciuperci coapte

Spaghete cu sos de gorgonzola si ciuperci coapte

Gatesc pentru ca-mi place sa-i vad pe altii zambind. Incerc mereu retete si combinatii noi pentru ca-mi place sa ma surprind zambind. Zambiti in timp ce gatiti, cei ce vor gusta din mancarea voastra vor simti asta!

Vineri, 30.07.2010, 00:00
Retete pline de energie din "hrana vie"

Retete pline de energie din "hrana vie"

Prin preparare termica unele alimente isi pierd o parte din proprietatile nutritive, bucataria fara foc fiind o metoda terapeutica naturista

Vineri, 30.07.2010, 00:00
Bucataria japoneza: Tonjiru

Bucataria japoneza: Tonjiru

Japonezii cauta ca pe masa lor de zi cu zi sa se afle retete cat mai variate si... colorate. Aspectul da o savoare in plus mancarii, iar culorile naturale ale legumelor iti vor inviora cu siguranta ziua. Asa este si atunci cand vine vorba de "Tonjiru".

Joi, 29.07.2010, 00:00
Ce este...Boeuf Bourguignon?

Ce este...Boeuf Bourguignon?

Daca ai vazut unul dintre cele mai savuroase filme ale anului 2009, in care Meryl Streep ii da viata unei maestre ale bucatariei, atunci iti amintesti sigur imeginile menite sa te faca sa te topesti de pofta. Dar si emotia tinerei Julie, cand dupa zeci de retete incercate, a ajuns la una pe cat de rustica, pe atat de complexa. Era vorba despre celebra "Boeuf Bourguignon" din cartea Juliei Child, reteta cu care avea sa impresioneze un critic culinar exigent. Daca nu ai vazut filmul si te intrebi de ce a ales tocmai aceasta specialitate, raspunsul este simplu: daca este facuta cum trebuie, este pur si simplu divina. Pregatita la foc molcom, in dulceata lasata de ceapa si morcov, in abur cald de vin, carnea devine frageda si suculenta, numai buna alaturi de niste paste fierte al dente.

Miercuri, 28.07.2010, 00:00
Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie

Trei sfaturi pentru reusite in bucatarie

Oricate retete am sti, in bucatarie, ca in orice alt domeniu, este mereu loc de mai bine. De aceea, niciodata nu este prea tarziu pentru a afla ceva nou si util si a pune in practica informatiile dobandite.

Marti, 27.07.2010, 00:00
Inghetata de casa: 3 retete simple si de efect

Inghetata de casa: 3 retete simple si de efect

O inghetata, un parfait cu fructe acrisoare sau o crema de cafea cu lapte de la gheata sunt numai bune pentru a pacali canicula.

Marti, 27.07.2010, 00:00
Salata de fasole, naut si feta

Salata de fasole, naut si feta

Cand temperatura de afara creste ametitor de tare, ultimul lucru de care ai avea chef ar fi sa stai langa cuptorul incins, pazind o friptura. De cele mai multe ori vara alegem sa gatim retete care nu necesita foarte multa pregatire termica, ci daca se poate, cu legume crude, de vitaminele carora sa ne bucuram din plin. Fetele de la revista Good Food iti recomanda o salata de fasole, naut si feta.

Luni, 26.07.2010, 00:00
Top 5 cele mai ciudate preparate din lume

Top 5 cele mai ciudate preparate din lume

Este cunoscut faptul ca fiecare natiune are cultura sa proprie, implicit din punct de vedere culinar. Noi avem sarmalele, italienii pastele, japonezii sushi, iar coreenii, soarecii. Da, exact, coreenii mananca soareci ca pe o delicatesa, iar asta nu e tot!

Luni, 26.07.2010, 00:00
Ce este... oregano?

Ce este... oregano?

Oregano este un condiment culinar foarte important, fiind raspandit in bucatariile din tari precum Turcia, Palestina, Siria, Grecia, Portugalia, Spania, America Latina si Italia. Aceasta planta este mult mai aromata atunci cand este uscata.

Sambata, 24.07.2010, 00:00
Vrei o gustare rapida? Incearca o tarta

Vrei o gustare rapida? Incearca o tarta

Tarta este un preparat copt in forme speciale, cu diferite umpluturi - carne, ciuperci, branzeturi, smantana, sau fructe, gem, stafide, alune etc.

Sambata, 24.07.2010, 00:00
Inghetata de coacaze negre

Inghetata de coacaze negre

Desertul preferat pe timp de vara este unul cat mai rece. Si daca e usor si fructat, cu atat mai bine. Fetele de la Good Food ne propun o reteta cremoasa si simplu de realizat de inghetata cu coacaze.

Joi, 22.07.2010, 00:00
Trei retete cu avocado

Trei retete cu avocado

Numit si untul pamantului, avocado este intr-adevar un fruct minune. Este foarte hranitor si bagat in grasimi sanatoase, potrivit pentru orice dieta, chiar si una de slabire sau detoxificare. Mai mult, este recomandata consumarea sa de catre femei, avand rol reglator asupra functiilor aparatului reproducator.

Joi, 22.07.2010, 00:00
Bucataria japoneza: Sushi

Bucataria japoneza: Sushi

Sushi este cea mai cunoscuta mancare din bucataria japoneza, fiind si cel mai usor de preparat.

Miercuri, 21.07.2010, 00:00
10 idei pentru un gratar reusit

10 idei pentru un gratar reusit

Vremea este frumoasa, numai buna de iesit la un gratar cu prietenii. Fetele de la revista Good Food iti propun 10 idei de retete potrivite pentru o iesire la iarba verde.

Miercuri, 21.07.2010, 00:00
Petrece in stil spaniol - cu sangria!

Petrece in stil spaniol - cu sangria!

Daca ai pregatit cateva retete traditionale pentru o masa in stil spaniol, atunci totul trebuie asortat cu o bautura spumoasa si racoroasa, numai buna pentru zilele toride: sangria.

Marti, 20.07.2010, 00:00
Tarta de caise cu zahar brun si blat aromat

Tarta de caise cu zahar brun si blat aromat

Caisele au inceput de ceva vreme sa-si faca aparitia prin piete si nu vreau sa pierd ocazia sa le savurez in cat mai multe combinatii. Pentru mine sunt o sursa dulce de sanatate.

Marti, 20.07.2010, 00:00
Petrecere in stil spaniol - cartofi si carnaciori

Petrecere in stil spaniol - cartofi si carnaciori

O petrecere este reusita daca ai prieteni buni alaturi de tine, dar si o mancare si o bautura excelente. Si pentru a fi sigur ca toate felurile de mancare se potrivesc de minune intre ele, poti alege ceva tematic. Va fi si o ocazie buna de a experimenta din bucataria altei tari si a o cunoaste mai bine. Vom incepe cu Spania si cateva dintre cele mai reprezentative retete ale sale.

Vineri, 16.07.2010, 00:00
Trei retete - bauturi racoritoare fara calorii

Trei retete - bauturi racoritoare fara calorii

Temperaturile fierbinti pot sa te faca sa iti fie foarte sete, dar o caffe latte cu gheata sau un smoothie de fructe pot depasi 500 de calorii. Insa exista bauturi gustoase care te vor racori fara sa adauge calorii.

Miercuri, 07.07.2010, 00:00
Trei retete cu parfum de citrice

Trei retete cu parfum de citrice

Foloseste lamaile in cat mai multe combinatii. Pe langa vitamina C, te vei putea bucura si de o savoare deosebita. Noi iti propunem o reteta de supa, o salata si un desert racoritor: prajitura cu lamaie.

Duminica, 04.07.2010, 00:00
Gatitul de vara in 10 idei simple

Gatitul de vara in 10 idei simple

Fetele de la Good Food Romania au pregatit 10 idei simple si gustoase pentru gatitul de vara, cand nu ai chef de stat in fata unui cuptor incins.

Marti, 29.06.2010, 00:00
Retete fara oua? Afla cu ce le poti inlocui!

Retete fara oua? Afla cu ce le poti inlocui!

Cand faci o reteta cremoasa, ouale sunt cele care leaga, confera o bogatie de gust si fac reteta mai hranitoare. Cu toate acestea, fie nu ai oua in casa, tii post sau pur si simplu ai vrea sa nu le folosesti, Martha Stewart iti propune trei metode prin care poti sa le inlocuiesti.

Marti, 29.06.2010, 00:00
Cateva sfaturi pentru retete reusite

Cateva sfaturi pentru retete reusite

Nu ti-a iesit o prajitura si nu stii de ce? Iaurtul s-a stricat in frigider desi nu l-ai deschis de mult timp? Ai facut aluat de paine si vrei sa il congelezi? Afla cateva sfaturi legate de alimente si gatit de la revista Felicia:

Duminica, 27.06.2010, 00:00
Ce este ... risotto?

Ce este ... risotto?

Risotto inseamna in italiana "orez mic" si reprezinta una dintre cele mai populare si gustoase mancaruri ale tarii lui Galileo Galilei. Desi exista numeroase variante, toate au la baza orezul italian care asigura reusita acestei retete.

Vineri, 25.06.2010, 00:00
Dilema culinara: ciorba sau bors?

Dilema culinara: ciorba sau bors?

Fie ca este preparata din carne sau legume, acrita cu bors, cu rosii sau cu corcoduse, sau pur si simplu "dulce", ciorba este nelipsita de pe mesele romanilor. Insa multi spun ciorbei "bors". Pana la urma, care e diferenta dintre cele doua?

Miercuri, 23.06.2010, 00:00
Reteta de cartofi aurii si gustosi la cuptor

Reteta de cartofi aurii si gustosi la cuptor

Una dintre cele mai ieftine si folosite garnituri din lume, cartofii la cuptor, reprezinta o mancare atat de comuna incat, din pacate, de multe ori, se prepara in acelasi fel, intr-o banala rutina. Si uite asa ne pomenim dupa ani buni ca inca ne plac cartofii la cuptor, dar i-am vrea parca altfel.

Luni, 21.06.2010, 00:00
Visinele - trei retete pe gustul tau!

Visinele - trei retete pe gustul tau!

Consumate proaspete, congelate sau uscate, acrisoare si apetisante, visinele sunt printre cele mai apreciate fructe. Culese in iunie-iulie, functie de soi, visinele se mananca proaspete sau prelucrate sub forma de dulceata, gem, marmelada, sirop sau lichior.

Duminica, 20.06.2010, 00:00
Rețeta zilei: Supa crema de conopida verde

Rețeta zilei: Supa crema de conopida verde

Brocco-floarea sau conopida verde este cum poate ati ghicit din nume, o combinatie in broccoli si conopida. Are gustul unei conopide albe, dar culoarea de limeta ca un broccoli. Exista doua tipuri de "broccoflower": cea de tip californian si cea numita Romanesco Broccoli, care are o inflorescenta deosebita, fractala.

Vineri, 18.06.2010, 00:00
Cum sa faci salate  gustoase si hranitoare - partea 1

Cum sa faci salate gustoase si hranitoare - partea 1

O salata poate fi o buna sursa de vitamine si fibre, daca alegi legume proaspete si gustoase si le completezi cu un dressing sau alte condimente pentru a-i da aroma. Incearca mai multe combinatii fie daca o mananci ca fel principal sau drept garnitura pentru altceva. Indrazneste sa combini texturi si arome si vei realiza salate diferite in fiecare zi, de care nu te vei plictisi.

Joi, 17.06.2010, 00:00
Cum sa "coci" fructele verzi

Cum sa "coci" fructele verzi

Te-ai intors de la piata cu niste fructe frumoase, dar cam tari? Daca ar fi un pic mai coapte, te-ai putea bucura intr-adevar de gustul lor. Insa nu e totul pierdut. Exista un mod foarte simplu si la indemana de a avea fructe rumene.

Joi, 17.06.2010, 00:00
Rețeta zilei: Salata de morcovi si sfecla - garnitura ta fara calorii

Rețeta zilei: Salata de morcovi si sfecla - garnitura ta fara calorii

Daca esti in cautarea unei garnituri cu foarte putine calorii, atunci reteta de mai jos iti va veni la fix. Avand ca ingrediente principale sfecla si morcovii, salata contine doar aproximativ 50 de calorii.

Joi, 17.06.2010, 00:00
Briose cu ciocolata, gata in 30 de minute

Briose cu ciocolata, gata in 30 de minute

Fetele de la revista Good Food Romania au gatit in centrul Bucurestiului, in ciuda caldurii, briose cu ciocolata, cu ajutorul unei retete usor de reprodus in orice gospodarie.

Miercuri, 16.06.2010, 00:00
Ce este ... cordon bleu?

Ce este ... cordon bleu?

Cordon Bleu - inseamna in franceza "cordon/panglica albastru/a". Termenul se foloseste pentru a denumi un bucatar exceptional si un fel de mancare renumit, dar pana in secolul 18 denumirea putea fi atribuita oricui excela intr-un anumit domeniu. In timp, "cordon bleu" a fost tot mai mult asociat bucatarilor foarte talentati.

Luni, 14.06.2010, 00:00
Ce este .....foie-gras-ul?

Ce este .....foie-gras-ul?

Fie il iubesti, fie il urasti. Vorbim despre foie gras, unul dintre cele mai controversate produse culinare din lume, care apartine bucatariei frantuzesti.

Sambata, 12.06.2010, 00:00
Trei retete traditionale cu ulei din prima presare

Trei retete traditionale cu ulei din prima presare

Uleiul obtinut din prima presare a semintelor de floarea-soarelui este cel mai indicat pentru persoanele care vor sa gateasca cele mai gustoase mancaruri traditionale romanesti. Si pentru ca ingredientele naturale sunt, pe langa sanatoase, si cele mai gustoase, gatitul cu ulei Unisol asigura un succes garantat preparatelor tale.

Vineri, 11.06.2010, 00:00
Retete de cocktailuri "Sex and the city 2" cu vodca Skyy

Retete de cocktailuri "Sex and the city 2" cu vodca Skyy

Se apropie lansarea filmului "Sex and the City 2" si ce mod mai bun de a sarbatori cu fetele decat prin cateva cocktailuri inspirate de personajele celebre din film:

Miercuri, 02.06.2010, 00:00
x