Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Alimentele care taie pofta de mâncare şi te ajută să slăbeşti rapid! Scapă de kilogramele în plus în mod sănătos

Iată principalele alimente care reduc senzaţia de foame şi te ajută să slăbeşti sănătos!

Merele, somonul şi nucile te pot ajuta să slăbeşti, pentru că reduc senzaţia de foame

Iată principalele alimente care reduc senzaţia de foame şi te ajută să slăbeşti sănătos!

1. Ovăzul
Fie sub formă de germeni deshidratați, fie fiert, ovăzul este un aliment cu indice glicemic scăzut, ce are calitatea de a crea senzație de sațietate pe o perioadă îndelungată. El conține fibre insolubile care-și măresc volumul în urma ingerării, favorizează instalarea senzația de sațietate pentru mai mult timp, fiind astfel un aliat de nădejde în dieta de slăbire și în menținerea greutății.

Alimentele cu cele mai puţine calorii! Fac minuni atunci când vrei să slăbeşti rapid şi sănătos

2. Nucile
Nucile sunt sursă de proteine, grăsimi nesaturate, acizi grași omega 3 și micronutrienți. Nucile conțin acizi grași polinesaturați care stimulează formarea celor doi hormoni inhibitori de apetit: grelina și peptida YY. Acești hormoni joacă un rol major în transmiterea către creier a mesajului de sațietate, potrivit agerpres.ro.

3. Semințele de in
Uleiul de in este produsul cel mai cunoscut al acestei plante, însă semințele crude de in sunt recunoscute pentru rolul lor de inhibitor de apetit. Acest lucru se datorează prezenței în compoziția semințelor a acizilor grași esențiali omega 3 și a unei mari cantități de fibre. Ambele au rolul de a diminua creșterile nivelului glicemiei și, deci, țin sub control senzația de foame.

4. Somonul
Somonul crud poate ajuta la reducerea cantității de alimente consumate la o masă principală datorită cantității mari de proteine existente în compoziția sa, alături de acizii grași esențiali omega 3, ambele grupe de nutrienți fiind responsabile de instalarea rapidă și pentru o mai lungă perioadă a senzației de sațietate.

Şase greşeli uriaşe pe care le faci atunci când mănânci! Obiceiuri alimentare la care trebuie să renunţi

5. Ceaiul verde
Ceaiul verde este un aliat important în timpul unei diete de slăbire datorită conținutului său crescut de leptine. Leptina este un hormon responsabil de reglarea aportului și consumului energetic zilnic, a apetitului și a metabolismului unei persoane. Componentele active ale ceaiul verde îi transmit creierului senzația de sațietate, motiv pentru care este recomandat înaintea meselor principale.

6. Albușul de ou
Un consum ponderat de albuș de ou reduce apetitul. Acest aspect se datorează mai ales receptorilor de opioizi, stimulați de unii aminoacizi prezenți în albușul de ou. În plus, histidina și acidul glutamic facilitează absorbția optimă de potasiu și clor în celulele centrilor nervoși ai percepției senzațiilor plăcute. Este favorizată astfel instalarea unei stări de bine, esențială pentru combaterea alimentației excesive.

7. Tofu
Soia a constituit încă din cele mai vechi timpuri o sursă esențială de proteine pentru popoarele asiatice. Izoflavonele conținute în soia au un rol antioxidant important, dar reglează și apetitul. Acest beneficiu este oferit de genisteină, o izoflavonoidă care s-a dovedit a inhiba apetitul și de limita cantitatea de alimente consumate la o masă.

8. Varza
Varza produce senzație de sațietate pe o perioadă îndelungată datorită compoziției sale complexe. Este bogată în fibre, săracă în calorii, bogată în vitamina C și o sursă foarte bună de Mg, Ca, proteine, bioflavonoide, potasiu, acid folic și vitamine B și are calitatea de a limita porțiile de alimente la mesele la care este ingerată, în special în stare crudă.

Detoxifiază-ţi organismul cu o băutură miraculoasă! De ce e bine să bei apă cu lămâie şi castravete

9. Merele
Sunt fructe alcaline ce conțin o mare cantitate de fibre solubile și insolubile, zaharuri naturale, vitamina C, beta-caroten (dacă se consuma și coajă), potasiu și bor. Merele conțin o cantitate semnificativă de pectine, carbohidrați care controlează centrul foamei.

Sursa: agerpres.ro

Recomandari