Este OFICIAL! Cea mai bună înghețată din lume se face la Galați! Cât de lung a fost drumul până la perfecțiune?

 
+2 click pentru
galerie

Gutui, prune şi zer! Acestea sunt ingredinetele celei mai bune îngheţate din Europa, inventată trei studente din Galaţi. Au desăvârşit reţeta împreună cu profesorii Facultăţii de Ştiinţa Alimentelor şi i-au uimit pe juraţii concursului de la Paris, la care au participat cu îngheţata lor.

Echipa de studenți și profesori a reușit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi și să realizeze această înghețată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranță la lactoză.

Dacă mai adăugăm și faptul că produsul conține gutui și prune realizăm că avem de-a face cu ceva delicios! Ideea a apărut anul trecut și de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice Prof. Daniela Borda, Șef lucr. Iulia Bleoancă și Drd. Florentina Bucur a lucrat în permanență.

Whoopie ICE, înghețata de aur a Europei a cucerit Parisul la Ecotrophelia 2018!

După ani de muncă, româncele au primit cele mai mari distincţii ale industriei alimentare: medalia de aur şi trofeul Ecotrophelia. Complet ecologică, îngheţata gălăţencelor a cucerit mai mult decât juriul competiţiei.

Îngheţata este una nu doar eco. Este şi foarte sănătoasă, pentru că are foarte puţin zahăr

„Înghețata Whoopie Ice. Am ales să folosim zerul pentru că este o resursă foarte bogată, insuficient valorificată la noi în țară. Din cotoarele de gutui am obținut toppingul”, spune Ana-Georgiana Popa.

 Acum, nu mai au nevoie decât de un investitor, ca să scoată pe piaţă desertul premiant!facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI