Ingrediente pentru rețeta Clatite cu caise si miere:
Pentru untul cu miere
100g de unt moale
2 linguri de miere
Pentru clatite
140g de faina Experta
un strop de bicarbonat de sodiu
25g de zahar pudra
un ou
150ml de lapte
o mana de caise uscate, taiate marunt
ulei pentru prajit
Mod de preparare pentru rețeta Clatite cu caise si miere:
1. Se amesteca untul cu mierea, se asaza in folie de plastic sub forma unui baton si se da la rece. Se poate pastra in frigider pana la o luna.
2. Se cerne faina, bicarbonatul de sodiu si un strop de sare intr-un bol, se amesteca cu zaharul si se face o adancitura in mijloc. Se bate oul cu laptele si se toarna incet in golul format, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Se adauga caisele.
3. Se incinge o picatura de ulei intr-o tigaie nonaderenta, la foc moale. Se adauga 4 linguri cu varf de aluat si se tin aprox. 1 minut, pana cand pe suprafata fiecarei clatite apar bule. Se intorc cu ajutorul unei palete si se mai prajesc 1 minut. Se repeta operatiunea pana la epuizarea aluatului. Se servesc de preferat calde. Daca le pastrati la rece, intai incalziti si apoi adaugati untul cu miere.
Poftă bună!
Foto: Good Food
Reteta zilei: Curry de pui si cartofi dulci... Desert delicios: Rețeta Syllabub de mango...