Căutare Live

Aperitive pentru masa de Revelion. Ce nu este bine să mâncăm prima dată când ne așezăm la masă

Nutriționista Simona Carniciu a explicat, la emisiunea Sfat de sănătate, de la Antena 3, ce alimente ne fac mai mult rău, la masa de Revelion, și a venit cu recomandări de rețete gustoase și sănătoase pe care le putem prepara rapid pentru masa festivă.

”Să încercăm, pe cât posibil, să nu combinăm proteinele între ele. Carne cu ouă și lactate. Pentru că, din punct de vedere nutrițional, faptul că sunt proteine diferite interferă în digestie. Și o să ne petrecem Revelionul, dacă nu la spital, la bal, pe scaun”, a spus Simona Carniciu, la Antena 3.

”În momentul în care noi mâncăm ceva greu digerabil, tot organismul se focusează asupra sistemului digestiv”, a mai spus nutriționistul Simona Carniciu.

”Oul este cel mai complet aliment și, dacă îl facem să fie gustos și nu aducem foarte multe alte ingrediente care să îi sporească caloriile, cum ar fi maioneza, nu face decât să transforme un ou banal în ceva gustos. Cel mai bun ou care poate să existe este oul fiert tare. E cea mai bună variantă a oului”, a mai spus Simona Carniciu.

”Avocado este un aliment medicament. Îl folosim în momentul în care vrem să schimbăm raportul între grăsimile nesănătoase cu cele sănătoase”, a mai precizat Simona Carniciu.

Masa de Revelion, testul suprem pentru gospodine. Carnea de porc, înlocuită cu piept de rață... Cum alegi vinul pentru masa de sărbători? Alb pentru aperitiv, roze pentru sarmale...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri