Chifteluțele suedeze în sos i-au cucerit rapid pe români. Cel mai cunoscut preparat din Suedia se pregătește foarte ușor, iar gustul este unul savuros, precum cel de la restaurant.
Citește și: Rețetă de ciorbă de dovlecei. Este ideală în postul Crăciunului
Rețetă de chifteluțe suedeze cu sos. Pregătește popularul preparat care a cucerit lumea
Chifteluțele suedeze sunt ușor diferite de cele făcute de bunica. Acestea au o textură mai moale, iar împreună cu sosul au un gust deosebit.
Citește și: Rețetă rapidă de sărățele. O gustare delicioasă și ieftină
Ingrediente pentru chifteluțe
- 250 de grame de carne de vită tocată
- 250 de grame de carne de porc tocată
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 1 ou
Citește și: Rețeta pentru o budincă de dovleac perfectă. Ce ingredient minune îi oferă gustul autentic
- 100 de grame de pesmet
- 50 de mililitri de lapte
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- sare, după gust
- piper, după gust
- jumătate de linguriță de ienibahar
Citește și: Rețetă de spanakopita. Prepară cea mai îndrăgită plăcintă cu spanac din lume chiar la tine acasă
Ingrediente sos pentru chifteluțe
- 50 de grame de unt
- 1 lingură de muștar
- 200 de mililitri de smântână pentru gătit
Citește și: Rețetă delicioasă de zacuscă de vinete. Bucură-te mai mult timp de gustul legumelor de toamnă
- 250 de mililitri de supă de vită sau de legume
- 3 linguri de făină
- sare
- piper
Mod de preparare
În vas încăpător se amestecă toată carnea cu restul ingredientelor. După omogenizarea compoziției, se formează chifteluțele cu mâna ușor umedă. Gata formate, se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
După care se bagă la cuptorul preîncălzit și se lasă acolo pentru aproximativ 25 de minute. După se întorc și se mai lasă încă 10 mnute. La final, se scot și se lasă la răcit.
În timpul în care chifteluțele sunt la cuptor, se pregătește sosul. Într-o tigaie, se topește untul și se adaugă, în ploaie, făina, conform unei surse. Se amestecă mereu, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.
După care se toarnă supa fierbinte, se amestecă și se adaugă și smântâna, muștarul, sarea și piperul.
Citește și: Rețetă pentru cel mai delicios salam de biscuiți. Cum să iasă cu gust bun ca la bunica
Se amestecă și se ține pe foc până se obține un sos fin și mai gros.
Pentru servire, se așază chifteluțele în sos.
Preparatul suedez a cucerit papilele gustative ale tuturor pofticioșilor. Se poate consuma și cu dulceață și mazăre fiartă sau piure de cartofi, după rețeta clasică. Bineînțeles, se pot consuma cu orice legume de sezon.
Rețetă de ciorbă de dovlecei. Este ideală în postul Crăciunului...