În culori de primăvară, așa arată rețeta de post a lui Chef Berry, cu care ne putem răsfăța familia la masa de prânz, sau la cină.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ruladă de orez cu porumb dulce și măsline, servită cu sosuri cremoase de mazăre și morcovi:
- 250 gr orez
- 2 morcovi
- 200 gr porumb
- 100 gr măsline feliate
- 50 gr rucola
- roșii cherry
- ridichi
- 200 gr mazăre
- 100 gr rucola
- ulei de măsline
- sare și piper
Cum preparăm Rețeta Ruladă de orez cu porumb dulce și măsline, servită cu sosuri cremoase de mazăre și morcovi
Începem prin a fierbe orezul, apoi îl trecem prin jet de apă rece și îl întindem pe hârtie de copt în strat de 5-6 mm.
Roșiile cherry se trag la tigaie cu o parte din măslinele feliate, în ulei de măsline, pentru a împrumuta din aroma măslinelor.
La fel și porumbul, se trage la tigaie cu măsline feliate, în puțin ulei de măsline.
Mai vedeți și Trei rețete simple și ușoare pentru un meniu complet de post!
Pentru sosul de morcovi, morcovii se curăță și se fierb în apă cu sare și puțin ulei de măsline, apoi se scurg și se pasează împreună cu 1-2 ridichi, transformându-i într-un sos cremos.
Pentru sosul de mazăre cu rucola, mazărea se fierbe în apă cu sare, apoi se trece prin blender împreună cu rucola, pentru un plus de gust. Se mai trece și prin sită pentru a deveni sosul fin și cremos.
- Tot din bucătăria lui Chef Berry, mai vedeți și Rețeta Tartar de legume!
Peste foaia de orez se va întinde sos de morcovi, apoi se vor presăra boabe de porumb, felii de măsline și roșii cherry. Se rulează în hârtia de copt și se dă rulada la cuptor, la 200 de grade, pentru câteva minute, timp în care se vor întrepătrunde aromele.
Se lasă rulada de orez cu porumb și măsline să se tempereze și se poate felia grosier și servi alături de sosul de mazăre cu rucola și sos de morcovi.
Spor și poftă bună!