WhatsApp, record absolut de apeluri de Revelion. Câte telefoane au dat utilizatorii

WhatsApp, una dintre cele mai folosite aplicații din lume, a stabilit un nou record la trecerea dintre ani, în noaptea de Revelion.

Câte apeluri au efectuat utilizatorii WhatsApp în ultima zi din 2020

Shutterstock

WhatsApp a reușit să doboare un record semnificativ în seara de Revelion, când utilizatorii au vrut să țină legătura cu apropiații lor în ciuda distanțării sociale, scrie The Independent.

Potrivit platformei, numărul apelurilor realizate de utilizatori a crescut cu 50% în seara de Revelion 2020 în comparație cu cea din 2019.

Câte apeluri au realizat utilizatorii WhatsApp în seara de Revelion

Potrivit platformei, în ultima zi din anul 2020, utilizatorii au realizat, în total, 1.4 miliarde de apeluri vocale și video, mai multe decât în orice altă zi din istorie. Creșterea a fost cu 50% mai mare decât în ziua de Revelion 2019.

Citelte și: Ce se va întâmpla cu aplicația WhatsApp din ianuarie 2021. Cum veți putea avea acces la aplicația deținută de compania Facebook

Și aplicația Messenger, deținută tot de Facebook, a înregistrat propriul record în aceeași seară, în care și-a dublat numărul de apeluri obișnuite.

Facebook susține că și cel mai folosit efect de pe platformele sale, în seara de Revelion, a fost ”Artificii 2020” (trad. ”2020 Fireworks”) pentru că oamenii au sărbătorit ultima zi din 2020 cu ajutorul lui.

Facebook susține că, în seara de Revelion, s-au înregistrat 55 de milioane de transmisiuni live pe Facebook și Instagram.

Dezvoltatorii platformelor de socializare s-au grăbit să facă față cerințelor de socializare impuse de regulile de distanțare.

Facebook a precizat și că a fost o creștere a apelurilor video de-a lungul anului, nu doar de Revelion. Chiar și cu recordurile din această seară, platformele au fost utilizate foarte mult și în primele săptămâni ale pandemiei.

”Înainte de COVID-19, noaptea de Revelion înregistra cele mai mari creșteri în mesagerie, încărcări foto și publicare socială la miezul nopții, peste tot în lume,” a declarat Caitlin Banford, manager în cadrul Facebook.

”Dar, în martie 2020, în primele zile ale pandemiei, am înregistrat un trafic mai mare decât cel din noaptea de Revelion, de câteva ori mai mare chiar - și a durat luni de zile.”

Ce se va întâmpla cu WhatsApp în 2021

Unii utilizatori WhatsApp ar putea avea probleme cu platforma de mesagerie în acest an. Vor fi afectați și utilizatorii de smartphone-uri Apple, dar și de Android.

Cei care au un smartphone Iphone și nu au un sistem de operare de la IOS 9 în sus, nu vor mai putea accesa aplicația. De asemenea, smartphone-urile care nu au instalată versiunea de Android 4.0.3 nu vor mai folosi aplicația WhatsApp

Citește și: De ce ar trebui să ștergi aplicația WhatsApp. Ce se întâmplă, de fapt, cu mesajele și metadatele tale

Printre telefoanele mai vechi pe care nu va mai putea funcționaza aplicația deținută de compania Facebook se numără și Iphone 4, Iphone 3G, pentru că actualizarea IOS 9 este una mult prea puternică pentru ele, iar device-urile nu vor suporta acest lucru.

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri