Adevărul despre dieta cu pepene roșu. Sfaturi de la nutriționiști

Pepenele roșu este bogat în nutrienți și vitamine, însă nu oferă tot timpul aportul energetic de care avem nevoie, iar adevărul despre dieta cu pepene roșu îl putem afla de la specialiștii în nutriție.

dieta cu pepene roșu

Specialiștii în nutriție nu recomandă ca dieta să fie ținută exclusiv cu pepene roșu pentru că pot apărea serioase dezechilibre.

Doctor în nutriție, Ruxandra Pleșa, ne explică despre efectele pe termen lung ale așa zisei diete cu pepene roșu.

Din păcate nu ne putem baza pe o dietă de trei zile cu pepene sau cu orice alt fruct să eliminăm ce am câștigat în 10 ani de dietă nesănătoasă.

În general, dietele prin înfometare, că despre astfel de diete este vorba, fie ele cu pepene, ananas, sau doar apă plată, dau rezultate pe termen scurt, însă prin aceste metode se poate ușor pierde controlul. Corpul lipsit de proteine și alți nutrienți importanți, după cele trei zile de dietă își va lua revanșa, prin pofta mare de mâncare ce ne va aduce înapoi poate mai multe kilograme decât am pierdut.

Ținând astfel de diete nu facem decât să ne deshidratăm și să ne bucurăm degeaba când ne urcăm pe cântar.

Citește și: Ce alimentele putem consuma pentru a ne spori starea de bine

Dacă dorim să ne ajutăm într-o dietă echilibrată de slăbire îl putem servi pe post de gustare, pentru că într-adevăr conține foarte puține calorii și 92% apă. Un bol de 300 de grame cu pepene înseamnă doar 100 de calorii.

Pepenele roșu conține și foarte mulți antioxidanți, vitamine și minerale care ne ajută să luptăm cu stresul oxidativ, inclusiv cu obezitatea.

Un bol cu pepene roșu la gustare, sau chiar o cină târzie formată doar din pepene ar fi mai utile decât o înfometare pe termen scurt, cu doar trei zile de pepene.

Pentru mai multe detalii șisfaturi de la medicul nutriționist Ruxandra Pleșa, urmăriți materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri