Vom putea din nou să călătorim cu avionul. Cum va arăta un zbor și ce condiții trebuie să respecți ca să poți intra în aeroport

Un avion pe cer a devenit o sărbătoare. Pandemia ne-a consemnat la sol pentru o vreme, iar companiile aeriene au probleme uriase. Până când zborurile regulate către altă ţări se vor relua peste două săptămâni, cel mult o lună, o echipă Observator a zburat la Amsterdam pentru a vă arăta cum se pregătesc companiile pentru redeschiderea cerului. Şi ce ne aşteaptă pe noi, ca pasageri, de-acum înainte.

Pentru a zbura cu avionul către o destinaţie externă, călătoria începe înainte de călătorie. De la cumpărarea biletului şi până la ieşirea din terminal drumul e puţin mai lung. Şi un pic altfel.

Cum ajungi la aeroport, locul scenelor emoţionante de despărţire s-a mutat afară. Pasagerii puţinelor zboruri la cerere sau de repatriere sunt chemaţi în grupuri mici pentru a se pregăti de zbor.

Condiții pentru a putea intra în aeroport

Pe lângă biletul de avion, ai nevoie şi de temperatura potrivită pentru a putea intra în aeroport. Locul seamănă în această perioadă mai mult cu un muzeu al vacanţelor pierdute. Astfel că păstrarea regulilor de distanţare socială nu e o problemă.

Citește și: Românii nu pot să intre pe plajă, dacă nu dau bani pe șezlong. Orban: Vom lua măsuri în acest sens

În tot acest timp, avionul este pregătit pentru a primi pasagerii. Noile proceduri arată ca în filmele science fiction. Nebulizarea a devenit metoda standard de dezinfectare înaintea fiecărui zbor.

După ce aeronava este aerisită, echipajul aşteaptă pasagerii cu zâmbetul pe buze, masca pe chip şi mănuşi în mâini. Şi însoţitorii de bord şi călătorii trăiesc aceeaşi mare bucurie a unei revederi după aproape trei luni.

Masca de protecție pe timpul zborului este vitală

Masca de oxigen îţi poate salva viaţa în cazul unui incident aviatic. Purtarea măştii de protecţie tot timpul este însă vitală. Asta le spun însoţitorii de zbor călătorilor la fiecare îmbarcare. Singurele excepţii de la purtarea măştii sunt copiii sub 6 ani şi persoanele cu afecţiuni medicale.

Companiile aeriene din România au anunţat că în două săptămâni, cel mult o lună, vor relua zborurile comerciale regulate. Iar amintirea acestei perioade va apune pentru totdeauna.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri