Un remediu antimahmureala dar mai consistent dupa Sarbatori: Ciorbă cu afumătură și varză murată, este propunerea lui Vladutz, la inceput de 2019. O varianta de Kraut Suppe imbunatatita delicios romaneste, dreasa cu ou si cu smantana si incinsa cu ardei iute murat pe care Vlăduţ a denumit-o "Domnișoara Murătură ".
Ingrediente pentru rețeta Ciorbă de varză murată
Mod de preparare pentru rețeta Ciorbă de varză murată
Carnea de porc afumată se pune la fiert, iar prima apă se aruncă, pentru a mai elimina din surplusul de afumătură.
Varza murată se toacă fideluță și se călește împreună cu ceapa tocată, în 2 linguri de slănină afumată și topită.
Se adaugă varza călită peste carnea care fierbe și se asezonează cu condimentele. Dacă se dorește picantă, se poate adăuga 1 sau doi ardei iuți.
Ciorba de varză murată se fierbe până când, atât varza cât și cărnurile sunt bine pătrunse. Spre final de fierbere, se adaugă gălbenușul de ou amestecat cu smântâna și încă o priză de cimbru.
După stingerea focului se adaugă și pătrunjelul verde, tocat.
Ciorba de varză murată (Domnișoara murătură) se servește fierbinte, cu pâine de casă, cârnati la grătar și ardei iuți, de asemeni murați.
Spor și poftă bună!