Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit un delicios tort de biscuiți cu cremă de ciocolată, adorat de toți copiii, dar și de adulți, pe care l-a denumit "Ciocolată veselă".
Ingrediente pentru rețeta Ciocolată veselă
Mod de preparare pentru rețeta Ciocolată veselă
Pentru blatul de biscuiți, se mărunțesc biscuiții în robot și se adaugă untul topit peste ei. Se omogenizează amestecul și se îmbracă cu el baza formei de tort, tapetaă cu hârtie de copt. Se dă la rece.
Pentru crema de ciocolată, se pune smântâna la încălzit, fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere. Se stinge focul, se adaugă ciocolata ruptă în bucăți și se amestecă până când ciocolata este topită și crema omogenizată. Se freacă nessul cu zahărul turnând, treptat, apă fierbinte până se spumează. Se încorporează în crema de ciocolată, împreună cu coniacul. Crema de ciocolată se întinde caldă peste stratul de biscuiți și se dă din nou tava la rece, până când crema se va întări.
Se decorează apoi cu elementele de decor și se porționează.
Este chiar deosebită această rețetă Ciocolata veselă, merită preparată la o zi festivă!