Pentru că este vineri, este zi de desert la Neatza! Vlăduţ a pregătit astăzi o reţeta mai specială de Pavlova cu frişcă şi căpşuni.
Ingrediente pentru reţeta Pavlova cu frişcă şi căpşuni
Mod de preparare pentru reţeta Pavlova u frişcă şi căpşuni
Se mixează albușurile presărate cu un praf de sare, apoi cu zahărul până rezultă o bezea fermă. Bezeaua se întinde pe hârtie de copt, în discuri de 8 cm, iar la mijloc se creaă un spaţiu unde se va adăuga umplutura. Se presară puţin fistic tocat şi se coc pentru o oră şi 30 de minute, la 145 de grade. Apoi se lasă să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă, pentru a nu crăpa.
Se prepară un topping, sau o dulceaţă de căpşuni cu puţin zahăr şi cu bucăţele mai mari de căpşuni. Cu această dulceaţă de căpşuni se vor umple golurile din bezele, iar deasupra se va adăuga frişcă. Se decorează cu ciocolată mentolată, căpşuni şi frunze de mentă.