Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, ne surprinde plăcut cu deliciasa rețetă Rasol de curcan cu sos fructat, o nebunie de preparat.
Ingrediente pentru rețeta Rasol de curcan cu sos fructat
1 kg pulpe inferioare de curcan 1 păstârnac 1 țelină 1 ceapă 1-2 morcovi Sos: 4-5 pere 1 lingură de miere puțin hrean 1 mango 2-3 mere salată verdeMod de preparare pentru rețeta Rasol de curcan cu sos fructat
Legumele curățate și spălate se fierb în apă cu sare, împreună cu pulpele de curcan până se pătrund și își împrumută gusturile.
Perele se taie jumătăți, se scobesc de cotoare și se dau la cuptor unse ușor cu miere, pentru câteva minute. Tot la cuptor se coc și merele apoi se taie cuburi mici.
Din hreanul ras, cu pulpa de la mango se prepară un sos asezonat cu miere, iar cu acesta se vor umple perele coapte. Se presară deasupra sosului și cubulețe de mere.
Rasolul de curcan se servește cu legumele fierte, salată verde și perele umplute.
Poftă bună!
Tot din bucătâria lui Vlăduț, puteți încerca și rețeta ”Rasol bavarez”, sau rețeta ”Rasol Pădurea Neagră”.