Vlădutz, bucătarul de la Neatza, ne propune să încercăm o demențială rețetă: ”Coaste jucăuşe cu legume”, cu care ne putem răsfăța familia.
Ingrediente pentru rețeta Coaste jucăuşe cu legume
Mod de preparare pentru rețeta Coaste jucăuşe cu legume
Se prepară un baiț din cele două reducții, sos barbeque, sare, piper, pătrunjel verde tocat fin, miere și boia de ardei.
Coastele de porc, curățate de tendoanele de pe partea cu oase, se țin în baiț, la rece, 30 de minute. Apoi se mai adaugă apă să fie ușor acoperite și se dau la cuptor, acoperite cu folie de aluminiu, pentru aproximativ 2 ore la foc mediu. Se mai lasă și descoperite, 20-30 de minute, pentru a se rumeni frumos.
Pentru garnitură, se trag ardeii ușor la tigaie, doar atât cât să se pătrundă ușor și să-și degaje aroma în interior. Apoi li se înlătură capacul, se curăță de nervuri și semințe și se umplu cu brânzeturile amestecate ciu pătrunjel verde, tocat și ardei iute, după gust. Se dau la cuptor pentru câteva minute, pentru a se întrepătrunde gusturile.
Merele se caramelizează fie la cuptor fie la tigaie, tăiate în sferturi.
Poftă bună!