Antena Căutare

Aripioare în sos de soia și barbeque. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza de Weekend, 12 decembrie 2021

În ediția din 12 decembrie 2021 de la Neatza de weekend, una dintre rețetele zilei preparată de chef Nicolai Tand a fost o delicioasă rețetă de aripioare în sos de soia și barbeque.

Galerie
Aripioare în sos de soia și barbeque în farfurie albastră | Neatza de Weekend

Dacă a fost duminică, în platoul de la Neatza de weekend, bucătarii emisiunii, chef Nicolai Tand și Cătălin Rizea au creat un adevărat răsfăț culinar pentru colegii de platou. Una dintre rețetele preparate de Chef Nicolai Tand a fost o rețetă de aripioare în sos de soia și barbeque.

Citește și: Rețeta lui Vlăduț la Super Neatza, 18 noiembrie 2021: Aripioare cu piure de păstârnac și gutui coapte

Pe lângă rețeta de aripioare, Nicolai Tand a mai preparat o rețetă de pe Tick Tock, la sugestia lui Cuza, unul dintre îndrăgiții matinali. Este vorba de rețeta de chifle cu umplutură de pizza, foarte delicioasă și ușor de preparat.

Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi o rețetă de aripioare cu gust dulce-picant.

Citește și: Soia cu legume la tigaie. Rețetă de post

Aripioare în sos de soia și barbeque - Ingrediente

  • 1 kg aripioare
  • sare și piper
  • boia de ardei
  • 2-3 linguri de ulei
  • Pentru sos:
  • 2-3 linguri cu sos de soia
  • 2-3 linguri cu sos barbeque
  • 1 lingură ulei de susan
  • semințe de susan
  • 1 linguriță cu oțet
  • 2 lingurițe cu zahăr
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi

Citește și: Efectele benefice ale consumului de soia. De ce este recomandată de specialiști

Rețetă de aripioare în sos de soia și barbeque - Mod de preparare

Mai întâi se asezonează aripioarele cu sare și piper, dar și cu puțină boia de ardei și se lasă la odihnit 10-15 minute.

Apoi se rumenesc aripioarele întigaia cu ulei încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Când sunt bine rumenite, se transferă în alt vas și se păstrează la loc cald.

Citește și: Mâncare de cartofi și pachețele de iarnă cu cartofi, rețetele zilei preparate de Chef Nicolai Tand la Super Neatza de Weekend

În tigaia în care s-au rumenit aripioarele se adaugă ceapa curățată și tocată mărunt și usturoiul curățat și tocat mărunt. Se amestecă bine până când sunt bine pătrunse ingredientele. Se adaugă zahărul și se caramelizează ceapa, apoi se stinge cu oțet. Se mai amestecă ingredientele pentru câteva secunde, apoi se adaugă, pe rând: sosul de soia, sosul barbeque, semințele de susan și uleiul de susan.

Când toate aceste ingrediente și-au degajat aromele în sos, se adaugă și aripioarele. Se amestecă aripioarele cu sosul dulce-picant și se mai prepară împreună pentru 2-3 minute.

Separat, Chef Nicolai Tand a preparat și o salată de varză cu care se servesc delicioasele aripioare. Puteți, însă, prepara și o garnitură de orez, un piure de cartofi, sau ce preferați.

Citește și: Aripioare de pui dulci-picante, preparate la cuptor

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de aripioare în sos de soia și barbeque, dar și pentru a nu pierde momente savuroase din timpul emisiunii, accesați materialul video de mai sus..

Chifle cu umplutură de pizza. Rețeta lui chef Nicolai Tand la Neatza de Weekend, 12 decembrie 2021... Florin Ristei a îmbrăcat rochia sexy după provocarea YOXO și i-a făcut pe toți să râdă. Cum a arătat așa: „Mă simt bine,...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x