Antena Căutare

Preparate gourmet pentru masa de Crăciun pe bază de pește

Un meniu special din preparate gourmet pentru masa de Crăciun pe bază de pește poate conține prosciutto din ton maturat, dar și multe alte delicatese. Ce recomandări au specialiștii pentru bucate gourmet light.

Bucătăria gourmet Galerie
Preparate gourmet pentru masa de Crăciun pe bază de pește

Ne-am obișnuit să vedem în preajma sărbătorilor de iarnă acele mese întinse cu preparate tradiționale din carne de porc, însă pentru cei care nu sunt deloc preiteni cu acestea, există și varianta de preparate gourmet pentru masa de Crăciun pe bază de pește.

Indiferent că ai ales să adopți un stil de viață mai sănătos, sau doar ești fan al preparatelor culinare pe bază de pește, merită să testezi pentru masa de Crăciun așa delicii culinare.

Ce înseamnă preparate gourmet?

Preparatele gourmet sunt acele preparate din ingrediente de bună calitate, pregătite minuțios, cu multă grijă și prezentate într-un mod foarte atractiv, conform zicalei ”le mănânci mai întâi cu ochii”.

Mulți reduc definiția gourmet la “lux în farfurie”, sau opulență, creând astfel impresia că preparatele gourmet sunt mult mai costisitoare decât cele obișnuite.

În bucătăria gourmet este vorba, de fapt, de calitatea ingredientelor, de prospețimea acestora, de lipsa conservanților, a potențiatorilor de gust sau a altor substanțe chimice pentru a fi procesate industrial pe scară largă.

În bucătăria gourmet, cărnurile, ouăle și produsele lactate provin din ferme ecologice în care animalele sunt hrănite natural, la pășune, sau cu nutreț proaspăt sau legume, iar animalele fac mișcare și nu sunt tratate cu antibiotice sau steroizi.

Legumele și fructele în bucătăria gourmet sunt folosite în stare proaspătă, sunt bio și nu sunt congelate. Există și conserve de legume și fructe, însă acestea se prepară în mod natural, tradițional, fără adaos de conservanți.

Dacă se folosesc legume/ fructe conservate, procesul de conservare este realizat pe scară mică, neindustrial, cu metode tradiționale.

Citește și: Top 10 cele mai îndrăgite preparate culinare tradiționale. Rețete de mâncare tradițională românească

Care sunt preparate gourmet pentru masa de Crăciun pe bază de pește?

Mădălina Vasile, reporter la Neatza cu Răzvan și Dani alături de Bogdan Meica, antreprenor, ne lămuresc care sunt preparatele gourmet pentru masa de Crăciun pe bază de pește, pe care ni le recomandă cu mare încredere.

Citește și: Rețetă tradițională pentru tobă de porc și rețetă pentru tobă de curcan, perfecte pentru masa de Crăciun

Preparatele pe bază de pește pentru masa de Crăciun sunt inspirate după preparatele tradiționale pe bază de canre.

Așadar, vom găsi tobă, caltaboși, cârnați, chiftele, dar cu carne de pește în loc de cea de porc. Găsim chiar și pastramă și prosciutto de pește, preparate în același mod.

Vedeta acestor produse este prosciutto de ton în două variante: unul maturat în șase luni, iar altul în două luni. procesul de maturare este același cu al cărnii de porc.

Toate produsele sunt și afumate, cum ar fi pastrama și cârnații.

Este un mod inedit și interesant de a găti orice fel de pește, însă pentru această metodă sunt necesare și o serie de condimente, sosuri și alte ingrediente, gustoase și sănătoase.

Pentru a afla mai multe detalii despre aceste preparate gourmet pentru masa de Crăciun pe bază de pește, dar și de unde se pot comanda, sau unde se pot servi, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”.

Rețetă de cozonac Barba lui Moș Crăciun, pregătită de Vlăduț la Neatza cu Răzvan și Dani... Horoscopul zilei, 24 decembrie 2020. Fecioarele se confruntă cu un conflict interior, află ce se întâmplă cu Leii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x