Rețetă de orez în stil asiatic cu chiftele de cartofi și carne, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Perfectă pentru un prânz generos în familie, această rețetă de orez în stil asiatic cu chiftele de cartofi și carne, preparată de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani!

Orez în stil asiatic cu chiftele de cartofi și carne, preparat de Chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani

Așa cum deja ne-a obișnuit, Chef Nicolai Tand, ne surprinde cu idei de rețete în care să putem include ingredientele rămase de la alte preparate, așa cum puteți vedea și în rețeta de orez în stil asiatic cu chiftele de cartofi și carne.

Nicolai a preparat mai întâi o rețetă de colțunași Gyoza din bucătăria japoneză.

Iar cu ingredientele rămase, plus alte câteva ingrediente complementare a mai gătit acest preparat extrem de delicios și hrănitor.

Ingrediente pentru Rețetă de orez în stil asiatic cu chiftele de cartofi și carne:

  • Pentru preparare garnitura de orez:

  • 200-300 gr orez basmati
  • 1/4 varză chinezească
  • 2 ouă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de oțet
  • sare și piper
  • puțin ulei
  • sos de soia
  • 1 cub de unt
  • 100 gr mazăre
  • broccoli
  • porumb dulce
  • Pentru chiftele de cartofi cu carne:

  • 250 gr carne tocată
  • 3 cartofi fierți
  • puțin sos de soia
  • 1 lingură de zahăr
  • sare si piper
  • 1 legătură de mărar verde
  • În plus:

  • 250 gr ciuperci pleurotus
  • 2 căței de usturoi
  • 2 fire de ceapă verde
  • Pentru salată:

  • 1 sfeclă roșie fiartă sau coaptă
  • ulei de floarea soarelui
  • zeamă de lămâie
  • miere
  • sos de soia

Mod de preparare pentru rețetă de orez în stil asiatic cu chiftele de cartofi și carne

Preparare garnitură de orez.

Se pune orezul la fiert în apă cât să se depășească nivelul orezului cu două degete.

Între timp, se trag la tigaie în puțin ulei cu 1-2 căței de usturoi, varza tocată și mazărea și se adaugă puțin sos de soia. Se amestecă două ouă și se adaugă peste ingredientele din tigaie, rezultând o omletă interesantă cu legume.

Când orezul este fiert, se stinge focul, se adaugă un cub de unt, se acoperă și se lasă să se mai hidrateze și să devină cremos. Se anestecă, apoi cu ingredientele din tigaie.

Broccoli se blanșează în apă cu puțină sare, pentru maxim 2 minute, iar porumbul dulce, deja fiert se taie în fâșii.

Citește și: Trei rețete de risotto preparate de Nicolai Tand de la Neatza cu Răzvan şi Dani

Preparare chiftele de cartofi cu carne.

Pentru prepararea chiftelelor de cartofi cu carne tovată, mai întâi se trage carnea tocată la tigaie în puțin sos de soia cu puțin zahăr, amestecând constant pentru o rumenire uniformă.

Cartofii se curăță, se taie în cuburi și se fierb în apă cu sare. Apoi se scot și se pasează ca pentru piure și se amestecă cu carnea tocată și trasă la tigaie. Se adaugă și mărar tocat și se mai potrivește textura compoziției cu puțin sos de soia. Se modelează chiftelele și se trag la tigaia încinsă cu puțin ulei.

Citește și: Rețetă de chiftele fără carne. Chiftele din cartofi și alte ingrediente, pline de gust

Între timp, se trag la tigaie și ciupercile pleurotus în ulei cu usturoi și ceapă verde, tocate mărunt. Se asezonează cu sare și piper.

Preparare salată de sfeclă roșie.

Sfecla roșie coaptă sau fiartă, după preferințe, se curăță și se feliază rondele potrivit de subțiri.

Se prepară un dressing amestecând puțin ulei cu zeamă de lămâie, sos de soia și o lingură de miere. Cu acest delicios dressing se va asezona sfecla roșie.

Când toate aceste preparate sunt gata, se așază frumos pe un platou și se servesc împreună într-o armonie perfectă de gusturi.

Pentru mai multe detalii de la Chef Nicolai Tand despre modul de preparare al acestei rețete de orez în stil asiatic cu chiftele de cartofi și carne, accesați și materialui video de mai sus!

Ultimele știri