Antena Căutare

Rețeta zilei gătită de chef Nicolai Tand la Super Neatza, 5 octombrie 2021. Pește afumat la rece și marinat în suc de citrice

În ediția din 5 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani, chef Nicolai Tand, bucătarul emisiunii, a preparat o rețetă interesantă de pește afumat la rece și marinat în suc de citrice, cu piure din legume de toamnă.

O nebunie de gusturi, arome și culori în rețeta de Pește afumat la rece și marinat în suc de citrice, cu piure din legume de toamnă, preparată de chef Nicolai Tand în ediția din 5 octombrie 2021, de la Neatza cu Răzvan și Dani.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 29 septembrie 2021, preparată de chef Nicolai Tand. Omletă cu ceapă verde și cârnați de casă

Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării interesantei rețete din bucătăria lui Chef Nicolai Tand, cu care puteți să-i răsfățați și voi pe cei dragi, la una dintre mesele principale ale zilei.

Pește afumat la rece și marinat în suc de citrice - Ingrediente

  • file de somon norvegian
  • 1 crenguță dde rozmarin
  • Pentru marinadă:
  • suc de lămâie
  • suc de portocală
  • suc de sfeclă roșie
  • ghimbir
  • ardei iute
  • Pentru garnitură:
  • sfeclă roșie
  • varză roșie
  • castravete
  • cartof dulce

Pește afumat la rece și marinat în suc de citrice - Mod de preparare

Foarte interesantă la această rețetă este metoda de afumare la rece a fileului de somon. Se așază fileul de somon pe o farfurie, iar lângă acesta se pune crenguța de cimbru. Cu o brichetă se aprinde crenguța de cimbri și imediat se acoperă totul cu un bol de sticlă. Fumul degajat prin arderea crenguței de sticlă în interiorul bolului va afuma și aromatiza plăcut carnea de pește.

După afumare se prepară o marinadă prin amestecarea sucurilor proaspete de lămâie, portocale și sfeclă roșie la care se adaugă ghimbir răzuit și ardei iute tocat mărunt. Peștele se scufundă în această marinadă și se pune la rece pentru cel puțin o oră.

Peștele afumat la rece și marinat în suc de citrice se servește crud, alături de un piure din legume de toamnă.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 28 septembrie 2021, gătită de chef Nicolai Tand. Linguini cu zucchini și parmezan

Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de pește afumat la rece și marinat în suc de citrice, cu piure de legume, dar și pentru a nu pierde sfaturi importante de la chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Super Neatza”.

Rețeta zilei preparată de Vlăduț la Super Neatza, 4 octombrie 2021. Antricot de vită cu smochine umplute la cuptor... Rețeta zilei gătită de Vlăduț la Super Neatza, 7 octombrie 2021. Pizza Margherita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x