Obișnuiești să bei cafea înainte de masă? Renunță să mai faci acest lucru imediat. Iată ce se întâmplă cu organismul nostru atunci când bei cafea pe stomacul gol
Să bei o ceașcă de cafea delicioasă pentru a-ți face trezirea mai ușoară este un lucru des întâlnit și o plăcere pentru mulți dintre noi.
În fond, nu există o formă mai frumoasă de a te trezi decât cu o ceașcă de cafea aromată și fierbinte. Partea bună este că pe lângă gustul delicios pe care îl are, cafeaua are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Până aici probabil că nu v-am spus nimic nou, însă toți iubitorii de cafea trebuie să cunoască partea mai puțin plăcută și cunoscută a cafelei băută pe stomacul gol.
Motive pentru care să nu bem cafea pe stomacul gol:
1. Afectează sistemul digestiv
Cafeaua accelerează producerea acidului în stomac și dacă nu ați mâncat nimic, o astfel de cantitate excesivă ar putea răni mucoasa stomacului cauzând indigestie sau arsuri stomacale. Și da, acest lucru se aplică și la cafeaua decafeinizată.
Nu degeaba am auzit în nenumărate dăți persoane care acuză dureri de stomac după ce au consumat cafea pe stomacul gol, voi nu?
2. Creează probleme cu nervii și dezvoltă anxietatea
Faptul că nevrozitatea poate fi prezentă într-o zi normală când nu puteți înțelege ce se întâmplă cu dvs., nu este cea mai mare problemă. Din cauza cafelei băute pe stomacul gol, puteți avea stări foarte rele, puteți tremura sau chiar să vă pierdeți cu totul starea de spirit. Bineînțeles, acest lucru nu se manifestă la toate persoanele, dar niciodată nu poți știi sigur.
3. Modifică ritmul cardiac
Bând o cafea dimineața pe stomacul gol, te poți trezi cu ritmul cardiac mai lent. Ceasul biologic intern eliberează un hormon numit cortizol care atunci când ne trezim ne face să ne simțim alertați și plini de energie. În ciuda senzației de energie pe care ne-o oferă cafeaua, oamenii de știință au descoperit că aceasta reduce nivelul de cortizol produs de organism.