Studiu. Aceste obiceiuri nesănătoase pe care le facem ne aduc infecții și ne pot scurta viața 

 
+5 click pentru
galerie

Se știe, deja, că un stil de viață sănătos nu poate avea decât efecte pozitive asupra organismului nostru. Însă, cu toate astea, facem negreșit aceleași greșeli.

De exemplu, ca acestea:

Gustări la miezul nopții - Potrivit cercetărilor efectuate la Universitatea Națională Autonomă din Mexico City din Mexic, gustările târzii  duc la creșterea riscului de diabet sau boli de inimă.

Autorul studiului, Doctorul Ruud Bujis a explicat că trigliceridele sunt grăsimi sanguine periculoase care se acumulează în țesuturi grase - în special în jurul burții - El recomandă să evităm consumul de alimente, în timpul nopții.

Uitatul la TV până la ore târzii  – Un nou studiu arată că oamenii care peterc prea mult timp în fața televizorului, până după miezul nopții, au un risc de accidente mai mari. Și asta pentru că organismal va fi foarte obosit în timpul zilei. Potrivit președintelui Academiei Americane de Medicină pentru Somn și a profesorului de medicină clinică la Universitatea din Pennsylvania, Dr. Ilene M. Rosen, chiar și o noapte de somn pierdută poate provoca o somnolență excesivă în timpul zilei, ceea ce va face să fiți mai  implicați într-un accident de autovehicule sau un accident petrecut la locul de muncă.

Prea multă sare -  Nu este un secret că prea multă sare poate avea efecte dăunătoare asupra inimii și rinichilor. De fapt, prea multă sare este principala cauză a deceselo. Un studiu realizat în Jurnalul Asociației Medicale Americane a demonstrat că sarea, consumată în exces, excesiv a dus la peste 9% de decese.

Spălare necorespunzătoare a mâinilor -  Mâinile murdare sunt responsabile de răspândirea multor boli. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, spălarea mâinilor în mod adecvat cu săpun și apă ar putea reduce la jumătate decesele asociate bolii diareice. Efectele epidemiei infamate de sindrom respirator sever acut (SARS) din 2003 ar fi putut fi atenuate prin spălarea corectă a mâinilor.

Ața dentară -  Medicul dentist din New York, Saul Pressner, a spus că utilizarea aței dentare  ne-ar putea prelungi existența vieții cu până la șase ani.

"Se presupune că, prin folosirea aței dentare, se reduce cantitatea de microorganisme din gură, reducând astfel inflamația orală", a spus stomatologul.

Sari peste micul dejun - Nutriționistul,Dana Greene, din Boston, consideră micul dejun cea mai importantă masă a zilei. Reglează apetitul pentru întreaga zi.

Obiceiul de a roade unghiile – Aduce  bacterii orale cât și bacterii ale pielii.  Medic în  dermatologie, Adam Friedman , la Școala de Medicină și Spitalul George Washington, spune că ne putem îmbolnăvi de diferite infecții grave, cum ar fi paronychia.

Sursa, thejakartapostfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE