Antena Căutare

Care sunt alimentele care se găsesc în toate magazinele din România, dar în alte țări sunt total interzise

Specialiștii din sănătate din alte țări au decis ca mai multe alimente care se găsesc chiar și la noi în țară să fie absolut interzise din cauza unor factori ce pot prezenta probleme reale de sănătate. Iată care sunt acestea și de ce la noi se găsesc pe toate rafturile.

Imagine cu o tânără care refuză alimente Galerie
Care sunt alimentele care se găsesc în toate magazinele din România, dar în alte țări sunt total interzise. | Shutterstock

Chiar dacă la noi în țară se găsesc în toate magazile, unele alimente cunoscute și apreciate de către foarte mulți români lipsesc cu desăvârșire de pe rafturile din alte țări precum ar fi Statele Unite ale Americii și Singapore.

Citește și: Care este cel mai nesănătos aliment: „Ne distruge metabolic”. Medicul Mihail Pautov a spus ceva ce românii n-ar vrea să audă

Reprezentanții din sănătate consideră anumite alimente ca fiind o amenințare pentru starea de sănătate a populației țărilor de care aparțin, și, astfel au decis ca unele alimente să nu aibă posibilitatea de a fi comercializate pentru public.

Iată despre ce alimente super cunoscute este vorba:

Alimente regăsite România, dar interzise în alte țări

Pentru România, următoarele alimente nu reprezintă un pericol la adresa cetățenilor, însă specialiștii din alte țări au cu totul o altă părere despre aceste alimente atât de controversate.

Potrivit click.ro, printre alimentele interzise în alte țări, dar regăsite pe rafturile magazinelor din țara noastră regăsim:

  • oul Kinder Surprise
  • guma de mestecat
  • semințe de mac
  • foie gras de gâscă și de rață
  • lapte crud
  • carnea de cal

Citește și: Alimentul pe care Nea Marin nu l-a mai consumat de 25 de ani. Ce l-a ajutat să arate foarte bine la vârsta de 65 de ani

Ouăle Kinder Surprise sunt interzise în Statele Unite ale Americii, autoritățile stabilind faptul că jucăriile de dimensiuni mici, care sunt alcătuite din mai multe piese de plastic, pot fi fatale în cazul copiiilor care nu sunt atenți în momentul în care le utilizează.

Deși guma de mestecat este nelipsită din magazinele din România, în Singapore este absolut interzisă, singura care poate fi comercializată fiind cea specială pentru renunțatul la fumat și recomandată de medici.

Semințele de mac sunt interzise în Singapore, Arabia Saudită, Taiwan și Arabia Saudită, fiind considerate potrivit prosieben.ch, citată de click.ro, ca făcând parte din categoria substanțelor narcotice.

Foie gras de gâscă și de rață este interzis în Germania, cu toate că în România se consumă la ordinea zilei fără pic de restricție sau tendință de evitare din partea medicilor și a consumatorilor. Totodată, în India și în California s-a dat această interdicție împotriva consumului de foie gras de gâscă și rață.

Citește și: Care este cel mai sănătos pește pentru organismul uman. Cât costă și ce proprietăți benefice are

Laptele crud, netratat este absolut interzis pentru comercializare în Australia, Canada, Scoția, dar și în alte țări din Statele Unite ale Americii. Totodată, brânza obținută tot din lapte netratat intra în categoria alimentelor interzise. Motivul acestor decizii este strict legat de igienă și de germenii care pot exista în laptele obținut de la animale care nu se tratează.

Carnea de cal este un aliment controversat de-a lungul foarte multor ani, iar în prezent mai multe țări au interzis cu ardoare acest aliment pentru consum. Grecia se regăsește pe lista țărilor în care carnea de cal este total interzisă, acest animal fiind văzut exact cum este văzut unul de companie, precum câinele sau pisica. Pe lista opusă regăsim Germania, unde cetățenii acestei țări prepară chiar rețete extrem de vechi cu acest timp de carne pe care chiar îl și marinează.

Prețul celui mai scump whiskey din lume i-a surprins pe internauți. Cât costă și de ce se ridică la această sumă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x