- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ambrozia este o plantă extrem de periculoasă care este interzisă din cauza problemelor de sănătate pe care le provoacă doar prin simpla ei prezență.
Cabinetele alergologilor sunt pline din cauza ambroziei, iar proprietarii de terenuri care nu o elimină de pe suprafețele deținute riscă amenzi uriașe.
Deși au început o serie de controale și împărțirea sutelor de amenzi, există încă sute de locuri în care ambrozia crește în neștire.
Iată de ce zone din București ar trebui să stai departe dacă ești alergic la această plantă extrem de periculoasă!
Locuri pline de ambrozie din București pe care trebuie să le eviți dacă ești alergic
În ciuda faptului că au fost amendați sute de proprietari de terenuri, oamenii nu iau această lege în serios, lăsând ambrozia să crească în mod necontrolat.
Autorităţile caută soluții pentru rezolvarea acestei probleme, însă pentru un moment, nimic nu pare să funcționeze.
Spre exemplu, pe site-ul hartaambroziei.ro, oamenii pot vedea în timp real care este statusul terenurilor cu ambrozie din București și din țară.
De asemenea, prin intermediul site-ului oamenii pot vedea care sunt terenurile unde ambrozia a fost eradicată, dar pot și să semnaleze o zonă cu ambrozie pe cont propriu.
Iată cum arată harta Bucureștiului unde ambrozia este prezentă, în mare:
POZA
Sute de mii de români sunt afectaţi an de an de ambrozie, alergia la această plantă fiind o problemă care a devenit tot mai serioasă în ultimii ani.
Pe lângă principalele simptome pe care oamenii le resimt din cauza ambroziei, cel mai grav este faptul că a apărut o creştere alarmantă a numărului celor care devin bolnavi de astm, potrivit Observator News.
Simptome alergie la ambrozie
Deși la prima vedere, par cât se poate de normale, aceste simptome se pot agrava și deveni extrem de greu de tolerat. Iată despre ce este vorba:
- Strănuturi frecvente
- Secreții nazale abundente (rinită)
- Mâncărimi la nivelul nasului, ochilor și gâtului
- Ochi înroșiți, iritați și lăcrimare excesivă
- Congestie nazală
- Tuse
- Dificultăți respiratorii sau senzație de sufocare
- Urticarie (erupții cutanate)
În ultimii ani, tot mai multe persoane ajung la medic din cauza simptomelor pe care nu reușesc să le amelioreze sub nicio formă.
În unele cazuri, persoanele care suferă de acest tip de alergie și care nu elimină cauza la timp, se pot îmbolnăvi destul de grav pentru o perioadă lungă de timp.
Spre exemplu, de la o „banală” alergie care nu este băgată în seamă, oamenii pot ajunge la rinite alergice și cronice care le vor da bătăi de cap pentru tot restul vieții.
Din cauza mediului alergic și a problemelor netratate, rinitele alergice și cronice se pot agrava și pot duce la complicații serioase, precum: apariția polipozei nazale, care de cele mai multe ori nu poate fi tratată mereu cu succes doar de tratamentul medicamentos. În anumite situații, intervenția chirurgicală este singura soluție, iar cea mai mare problemă este reprezentată de faptul că oamenii vor rămâne cu o sensibilitate serioasă pentru tot restul vieții, riscând să ajungă din nou în punctul din care au plecat.