Antena Căutare

Programul STB de Crăciun și Revelion. Cum circulă mijloacele de transport în comun în perioada sărbătorilor în 2023

Societatea de Transport București (STB) a anunțat în data de 21 decembrie care va fi programul de funcționare a transportului public în perioada Sărbătorilor. Iată care sunt informațiile transmise.

Imagine cu un tramvai care circulă pe timp de seară. Orașul este împodobit pentru Sărbători Galerie
Programul STB de Crăciun și Revelion. Cum circulă mijloacele de transport în comun în perioada sărbătorilor în 2023 | Shutterstock

Sărbătorile de iarnă nu aduc schimbări în programul transportului în comun în privința Societății de Transport București (STB), astfel că zilele de Crăciun și de Revelion vor fi considerate ca fiind unele de duminică.

Citește și: Program special Antena 1 de Crăciun 2023 și Revelion 2023-2024. Ce emisiuni și filme poți vedea de Sărbători

Programul STB de Crăciun și Revelion

Conform declarațiilor făcute, zilele de 25 decembrie și 26 decembrie 2023, dar și de 1 ianuarie și 2 ianuarie 2024, vor avea parte de un program normal exact ca al unei zile simple de duminică.

„În contextul Sărbătorilor de sfârșit de an, în zilele de luni / marți, 25.12.2023 - 26.12.2023 și 01.01.2024 - 02.01.2024, toate liniile de transport public ale STB vor funcționa conform programului unei zile de duminică” este prima informație regăsită pe site-ul oficial în acest sens.

Citește și: Cât costă un brad natural de Crăciun în decembrie 2023. Cum poți obține un preț mai mic

STB anunță faptul că vor exista rute unde vehiculele vor fi suplimentate pentru fluidizarea optimă a traficului. Iată detaliile:

„Totodată, sâmbătă, 23.12.2023, liniile de tramvai 1,10, 21 și 41, precum și cele de autobuz 104, 123 și 335 vor funcționa cu parcul de vehicule suplimentat, pentru buna desfășurare a serviciului în zonele cu solicitare de transport crescută.”

Citește și: Programul mall-urilor de Sărbători. Până când sunt deschise mall-urile din București și din țară de Crăciun și Revelion

Societatea de Transport București pune la dispoziția călătorilor o aplicație prin care se poate verifica în timp real ora de sosire a mijlocului de transport pe care oamenii îl așteaptă în stație. Aplicația se regăsește pe site-ul oficial, este gratuită, și poate fi descărcată atât din site, din Google Play, cât și din AppStore.

„Pentru a afla în timp real orele de sosire în stații a mijloacelor de transport public, vă recomandăm să utilizați aplicația gratuită Info Transport București, care este disponibilă în Google Play și App Store, precum și pe site-ul nostru, la acest link: https://info.stbsa.ro.”

Citește și: Cât costă un kilogram de slănină la sfârșitul anului 2023. Ce prețuri au atras atenția cumpărătorilor înainte de sărbători

Programul Metrorex de Crăciun și Revelion

În perioada săbrătorilor, cuprinsă între 23 și 26 decembrie, precum și între 30 decembrie și 2 ianuarie 2024, Metrorex a anunțat modificări în programul de circulație al trenurilor de metrou, adaptându-l la cerințele specifice ale zilelor de weekend și ale sărbătorilor legale.

Conform noilor reglementări, utilizatorii Magistralei 1, care leagă stațiile Pantelimon de Dristor 2, vor beneficia de servicii de metrou la intervale regulate de 10 minute.

Aceeași frecvență de circulație se va aplica și pe Magistrala 2, ce conectează Tudor Arghezi cu Pipera, precum și pe Magistrala 3, care străbate traseul de la Preciziei la Anghel Saligny.

De asemenea, Magistrala 4 (Gara de Nord 2 - Straulești) și Magistrala 5 (Eroilor 2 - Valea Ialomiței/Râul Doamnei) vor înregistra circulația trenurilor la intervale de 10 minute, facilitând mobilitatea călătorilor în această perioadă aglomerată.

O ajustare deosebită a programului de metrou are loc în noaptea de Revelion, mai precis în intervalul orar 31 decembrie 2023 - 01 ianuarie 2024. În această noapte specială, toate magistralele vor opera trenuri la intervale de aproximativ 10 minute între orele 23:00 și 02:00.

După ora 02:00 și până la ora 5:00 dimineața, intervalul de circulație se va extinde la circa 20 de minute, adaptându-se la nevoile călătorilor care sărbătoresc trecerea în noul an.

Cine este atacatorul din Praga, studentul care a ucis cel puțin 14 persoane. A fost declarată zi de doliu național în Ce... Prețul carburanților înainte de sărbători. A apărut o ușoară scădere atât pentru motorină, cât și pentru benzină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x