Antena Căutare

Cât costă un kilogram de slănină la sfârșitul anului 2023. Ce prețuri au atras atenția cumpărătorilor înainte de sărbători

Descoperă cât costă un kilogram de slănină în decembrie 2023 și de ce se vinde atât de mult în această perioadă.

Imagine cu slănină afumată și ceapă Galerie
Cât costă un kilogram de slănină la sfârșitul anului 2023. Ce prețuri au atras atenția cumpărătorilor înainte de sărbători | Shutterstock

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun și piețele freamătă din ce în ce mai mult. Românii care își doresc să aibă pe masă cele mai bune preparate se interesează de prețuri la diferite magazine pentru a economisi câți mai mulți bani.

Descoperă cât costă un kilogram de slănină adumată la sfârșitul anului 2023 și de ce tot mai mulți români caută prețurile cele mai mici în supermarketuri.

Citește și: Cât costă un brad natural de Crăciun în decembrie 2023. Cum poți obține un preț mai mic

Cât costă un kilogram de slănină afumată în decembrie 2023

Mâncarea și produsele tradiționale sunt printre cele mai râvnite alimente în această perioadă, iar prețurile au crescut semnificativ față de altă perioadă a anului.

Cozonacii, sarmalele, slănina afumată, ceafa de porc, micii, cârnații, plăcintele, vinul fiert, ciocolata caldă, ceaiul, acadelele, turta dulce sunt unele dintre cele mai populare alimente pe care le regăsim în supermaketuri în perioada sărbătorilor de iarnă pe rafturi special amenajate, dar care au și un preț care ridică multe semne de întrebare.

Cu toate acestea, prețul slăninei a crescut foarte mult, iar românii stau pe gânduri cu privire la achiziționarea unei cantități mari pentru anul acesta.

Citește și: Cat costă vinul fiert la Târgul de Crăciun din București. Prețuri piperate anul acesta pentru cei care vor să guste bunătățile

Pentru că este o carne bogată în acizi grași Omega 3, românii preferă să consume acest aliment în locul altora pentru că o consideră mult mai sănătoasă. Având proprietăți benefice pentru sănătatea cardiacă și pentru imunitate, oamenii aleg să consume mai puțină carne de calitate, decât mai multă fără un aport benefic pentru organism.

Referitor la prețul slăninei, acesta începe de la 61 de lei și poate ajunge până la 120 de lei în funcție de supermarketul în care este vândută.

Recomandare medicilor, totuși, este ca slănina să fie consumatăt cu moderație, însă anul acesta majoritatea românilor vor face acest lucru fără să își dorească neapărat datorită prețurilor mari de la raft.

Citește și: Cât a ajuns să coste o zi la schi în Poiana Brașov. Prețurile sunt mai avantajoase decât în Sinaia și Predeal

Totodată, medicii cardiologi mărturisesc faptul că slănina care este consumată în mod moderat are proprietatea de a menține un ritm cardiac regulat, având rolul de a întări mușchiul cardiac și de a facilita circulația sângelui.

Alte aspecte importante pentru care slănina este recunoscută sunt:

  • ameliorarea durerilor articulare
  • ameliorarea durerilor de dinți
  • pansament gastric natural
  • întărirea sistemului imunitar
  • combaterea efectelor țigărilor
  • scăderea nivelului de colesterol
  • efect antiinflamator

Cu toate acestea, și prețul celorlalte sortimente de carne au cunoscut deja creșteri considerabile, iar românii au căpătat o reticență cu privire la cumpărăturile de anul acesta, pentru că nu vor putea pune pe masă doar slănină afumată.

Spre exemplu, friptura de porc poate ajunge la prețul de 24 de lei, în timp ce prețul șoriciului, al cârnaților, caltaboșilor și al altor delicatese ajunge din nou la o sumă care se învârte în jurul a 60 de lei.

Citește și: Cât a ajuns să coste un brad artificial anul acesta. Prețurile la care clienții se uită cu ochii mari

Ce conține, de fapt, parizerul. Cum ne dăm seama dacă este de calitate... Programul mall-urilor de Sărbători. Până când sunt deschise mall-urile din București și din țară de Crăciun și Revelion...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x