Antena Căutare

Alertă ANM de ger. Cât va mai ninge în România și care vor fi temperaturile minime

Administrația Națională de Meteorologie a evaluat prognoza pentru următoarele zile cu privire la ninsorile care au debutat în întreaga țară. Iată pentru ce perioadă va mai ninge în România și de când începe alerta de ger.

vreme rece ger zapada
Cât va mai ninge în România și ce temperaturi minime se vor înregistra | Pixabay

Ninsorile abundente din întreaga țară le-au dat bătăi de cap autorităților și șoferilor, în ultimele zile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că țara noastră se va afla sub o alertă de ger în perioada următoare. Iată ce temperaturi se vor înregistra în România și cât va mai ninge!

Citește și: Județul din România unde zăpada este până la geamul caselor. Locuitorii avertizează că se circulă foarte greu

Alertă de ger în România. Cât mai durează ninsorile

Se pare că temperaturile vor scădea si mai mult în perioada care urmează, iar cantitățile de precipitații sub formă de ninsoare vor urma să crească în următoarea săptămână, responsabil fiind ciclonul polar care a traversat peste țara noastră.

„Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor”, a declarat Elena Mateescu, directoarea Administrației Naționale de Meteorologie, pentru Antena 3 CNN.

Pentru zilele de marți, miercuri și joi, în partea de sud a României, temperaturile vor fi cuprinse între 8 și 10 grade Celsius. Sâmbăta și duminica viitoare mercurul din termometre va arăta însă valori mult mai scăzute, cu temperaturi minime de -15 grade Celsius.

Citește și: Au început ninsorile în Bucureşti! Recomandările ANM: "Va fi strat de zăpadă 15 centimetri, polei şi lapoviţă"

Cum va fi vremea în București în perioada următoare

Dacă în trecut am avut parte de ierni ceva mai blânde, care nu aduceau nici zăpadă în cantități considerabile, în acest an ciclonul polar a influențat puternic manifestarea sezonului rece în țara noastră.

În Capitală, la începutul săptămânii viitoare se vor înregistra temperaturi minime de sub -6 și -7 grade Celsius, pe timpul nopții. Pe parcursul zilei, temperaturile maxime vor însă ceva mai ridicate.

Principalele recomandări atunci când iarna se instalează în orașe sunt legate de prudența pe șosele și trotuare, mai ales când vorbim de depunerile de polei. Este important să aveți la dispoziție echipament adecvat pentru vreme rece, să țineți cont de recomandările autorităților locale și să urmați indicațiile privind transportul public sau traficul rutier.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x