Antena Căutare

Ce amenzi usturătoare riscă șoferii din România dacă sunt prinși că circulă cu geamurile murdare la mașină în 2023

Cei care vor circula cu geamurile murdare la mașină vor risca amenzi mari din partea polițiștilor rutieri. Află din rândurile de mai jos ce pedeapsă prevede noua modificare din Codul Rutier 2023.

Ce amenzi usturătoare riscă șoferii din România dacă sunt prinși că circulă cu geamurile murdare la mașină în 2023 Galerie
Ce amenzi usturătoare riscă șoferii din România dacă sunt prinși că circulă cu geamurile murdare la mașină în 2023 | Shutterstock

Toți conducătorii auto care umblă pe drumurile publice cu geamurile mașinii murdare vor fi sancționați de către polițiștii de la rutieră cu amenzi între 870 și 1.160 de lei, în funcție de cât de tare obstrucționează vizibilitatea, potrivit noii legi din Codul Rutier 2023, citată de Antena 3.

Cu toate acestea, amenda va rămâne la latitudinea polițistului rutier, deoarece, în corpul legii, nu se precizează cât de murdar trebuie să fie geamul mașinii.

În ultimele luni ale acestui an, Codul Rutier din România a suferit mai multe modificări importante. Cu toate acestea, cele mai multe vizează sancțiuni suplimentare pentru șoferii care circulă pe drumurile publice, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Andra Gogan, cadou de lux pentru tatăl ei. Cum arată mașina pe care ea și fratele ei au reușit să o cumpere pentru părintele lor

Ce amenzi riscă șoferii din România dacă sunt prinși folosind telefonul mobil la volan în 2023

Intrarea în noul an a venit cu câteva modificări ale Codului Rutier, care aduc cu sine amenzi uriașe și pentru șoferii care sunt prinși folosind telefonul mobil în timp ce conduc. Totodată, și termenul de reținere a permisului de conducere a fost prelungit.

Scopul acestor schimbări este forțarea participanților la trafic să fie mai prudenți la volan și evitarea accidentelor provocate de neatenție. Telefonul mobil poate fi util dacă este folosit drept GPS, însă acesta nu trebuie să ocupe mâinile șoferului, care ar trebui să se afle pe volan.

Dacă românii vor ignora această regulă și vor fi prinși în timp ce își folosesc telefonul, vor fi sancționați cu amenzi curprinse între 580 și 1.160 lei. Totodată, oamenii legii îi pot sancționa pe șoferi cu puncte între patru și opt. În anul 2023, valoarea unui punct de amendă a fost blocat la 145 lei.

Regula achitării în termen de 15 zile a sancțiunii rămâne în vigoare, astfel că amenda se înjumătățește la 290 și 580 lei.

Citește și: Dani Mocanu își scoate mașina la vânzare. Suma impresionantă pe care o cere manelistul pentru bolidul său de lux

Noile modificări ale Codului Rutier în anul 2023

Codul Rutier vine în anul 2023 cu noi schimbări și în ceea ce privește termenul în care polițiștii au dreptul să rețină permisul de conducere. Din acest motiv, dacă șoferii au făcut o ilegalitate și permisul le-a fost ridicat, documentul va fi reținut timp de 60 de zile, în loc de 30 de zile, așa cum era prevăzut în anii anteriori.

Totodată, în 2023, șoferii români care circulă fără permis sunt amendați cu sume uriașe și puncte de penalizare. De asemenea, și refuzul de a prezenta actul se pedepsește.

„Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (6-8 puncte de amendă sau 870 – 1.160 de lei – n.r.)”, informează oamenii legii.

Citește aici articolul integral:

(P) Elite Cars Leasing și Mercedes-Benz în leasing...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x