Live acumAnimatie: Ferdinand
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Schimbări majore pentru șoferi de la 1 iulie. Cine sunt persoanele care nu vor mai putea să obțină permis de conducere

Luna iulie va aduce schimbări majore pentru șoferi, dar și pentru persoanele care vor să obțină permisul de conducere, întrucât vor fi nevoite să facă dovada absolvirii a cel puțin zece clase. 

Schimbări majore pentru șoferi de la 1 iulie. Cine sunt persoanele care nu vor mai putea să obțină permis de conducere

Începând cu 1 iulie, tinerii care vor să obțină permisul de conducere nu vor mai putea să urmeze cursurile unei școli de șoferi dacă nu au cel puțin zece clase absolvite.

Cum se circulă spre munte! Recomandările polițiștilor pentru turiști

Prin această nouă regulă impusă prin Codul Rutier se dorește evitarea analfabeților. Pe de o parte, aceștia sunt tot mai des întâlniți de polițiști în trafic. Pe de altă parte, au existat numeroase cazuri prezentate de media în care șoferii nu știau nici măcar să se semneze, dar dețineau un permis de conducere.

De asemenea, o altă modificare a Codului Rutier îi vizează pe șoferii care suferă de anumite afecțiuni medicale. Ei vor fi obligați să se prezinte mai des la controale medicale. Este vorba despre persoanele care suferă de boli de inimă ori de diabet, întrucât aceste afecțiuni le pot pune în pericol capacitatea de a reacționa la timp atunci când se află în trafic.

Amenzile în trafic revin în forță! Carantina i-a făcut extrem de grăbiți pe șoferii din România! Polițiștii au suspendat 4.700 de permise într-o săptămână

Noile reglementări ale Codului Rutier prevăd și că cei care sunt prinși vorbind la telefon în timp ce se află la volan să poată fi sancționați prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.

Recomandari