Antena Căutare

Lovitură cumplită pentru șoferi! Schimbări uriașe la ITP! Ce trebuie să afli

Inspecţia tehnică nu mai este luată în râs datorită noilor reglementări. Specialiștii sunt de părere că este totuși o măsură foarte bună, mai ales că rezultatele se văd deja! Ce trebuie să afli șoferii și de ce ITP-ul se ia mai greu acum?

Nici măcar un parbriz spart sau un far slab nu mai pot fi trecute cu vederea,căci totul se filmează. Ulterior, nu toate imaginile sunt cerute pentru vizionare, dar se poate întâmpla.

Iar service-urile auto au obligaţia să păstreze arhiva cu inspecţia tehnică periodică timp de şase luni, tocmai pentru ca inspectorii RAR să poată verifica oricând corectitudinea testului. În cazul în care aceştia descoperă nereguli, service-ul riscă să fie închis.

Ce se întâmplă cu șoferii care au ITP-ul expirat! Amenda este usturătoare!

Este o măsură foarte bună. Inspecţia tehnică nu mai este luată în râs datorită noilor reglementări.

Înainte de montarea camerele de supraveghere, doar 2 din 10 maşini erau respinse. Acum, numărul celor care nu reuşesc să-şi ia ITP-ul este dublu. Şi nu doar specialiştii din service-uri au devenit mai riguroşi, ci şi legea.

Dacă o maşină are fisură în parbriz pe partea şoferului, probleme cu frânele, direcţia sau cu farurile, atunci nu va mai trece testul. În schimb, dacă are o bară fisurată sau parbrizul ciobit pe partea dreaptă, autoturismul îşi va lua ITP-ul.

De la 1 ianuarie cei cu mașini mai vechi de 12 ani trebuie să treacă de ITP anual. Autoturismele care au sub 12 ani trebuie să treacă ITP-ul o dată la doi ani, iar maşinile noi trebuie să fie verificate o dată la 3 ani.

Cât despre şoferi, cine circulă cu ITP-ul expirat va rămâne fără certificatului de înmatriculare al maşinii şi va fi şi amendat. Valoarea sancţiunii este cuprinsă între 1.305 şi 2.900 de lei.

COD RUTIER 2018. Anunţul pe care toţi şoferii trebuie să-l afle! Se întâmplă de azi şi are legătură cu AMENZILE de circu... TAXA AUTO 2018. Atenţie mare, şoferi! Se întâmplă de la 1 septembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x