Antena Căutare

Piata auto: +10% in primele doua luni ale anului!

Datele publicate astazi de Institutul National de Statistica (INS) indica un avans al afacerilor din comertul cu autovehicule si motociclete de 7%, in serie bruta, in februarie comparativ cu prima luna a anului. In aceeasi perioada, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut cu 2,7%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in februarie fata de ianuarie, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut cu 2,5%, iar volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a urcat cu 6%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta, cu 11,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 13,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei s-a majorat in perioada analizata cu 10,5% ca serie bruta si cu 10,8% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In primele doua luni, comparativ cu perioada similara din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a urcat cu 10,3% ca serie bruta si cu 10% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in ianuarie-februarie cu 8,4% ca serie bruta si cu 9,1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Sursa: Financiarul

Te enerveaza pretul motorinei? Ia-ti un Focus Econetic!... Tesla invinge in "raliul verde" de la Monte Carlo...
Alimente care susțin sănătatea orală. Acestea te ajută să ai dinți puternici și un zâmbet frumos
Există mai multe alimente care susțin sănătatea orală, potrivit dentiștilor. La fel de...
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023. Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 iunie 2023 spune că Racii trăiesc o perioadă frumoasă în viața lor....
Parteneri
Mesaje și felicitări de Ziua Învățătorului
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x