Antena Căutare

Piata auto: +10% in primele doua luni ale anului!

Datele publicate astazi de Institutul National de Statistica (INS) indica un avans al afacerilor din comertul cu autovehicule si motociclete de 7%, in serie bruta, in februarie comparativ cu prima luna a anului. In aceeasi perioada, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei a crescut cu 2,7%.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in februarie fata de ianuarie, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut cu 2,5%, iar volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a urcat cu 6%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta, cu 11,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 13,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei s-a majorat in perioada analizata cu 10,5% ca serie bruta si cu 10,8% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In primele doua luni, comparativ cu perioada similara din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a urcat cu 10,3% ca serie bruta si cu 10% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in ianuarie-februarie cu 8,4% ca serie bruta si cu 9,1% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Sursa: Financiarul

Te enerveaza pretul motorinei? Ia-ti un Focus Econetic!... Tesla invinge in "raliul verde" de la Monte Carlo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x