Antena Căutare

2011: ANAF va controla averile patronilor foarte bogati, dar evazionisti

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a anuntat ca, incepand cu 1 ianuarie 2011, institutia pe care o conduce va demara o serie de actiuni de control in scopul impozitarii pentru 200-300 de persoane, in principal patroni foarte bogati care in ultimii ani au omis deliberat sa inregistreze veniturile pe firma, sustragandu-se de la plata impozitelor.

"Am verificat bazele de date si am constatat ca avem foarte multe firme cu datorii in Romania si patroni foarte bogati care, in decursul ultimilor ani, au omis in mod deliberat sa isi inregistreze veniturile pe societate, lucrand la negru, facand evaziune fiscala, sustragandu-se de la plata impozitelor, iar cu acesti bani si-au construit case, si-au platit excursii de sute de mii de euro, si-au cumparat bijuterii, yachturi, elicoptere sau avioane de lux. Acesti oameni sunt tinta noastra, pe acesti oameni intentionam sa-i controlam in perioada urmatoare", a declarat Blejnar.

Oficialul a mai precizat ca in cadrul ANAF va fi creat un departament specializat care va avea un rolul de a monitoriza si verifica un "grup tinta de contribuabili".

Ministrul Finantelor a anuntat, joi, ca Guvernul a decis ca persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50.000 lei sumele declarate vor plati un impozit de 16% aplicat la diferenta dintre cele doua valori.

Veniturile nedeclarate vor fi identificate pe baza cheltuielilor efective, a fluxurilor financiare (cand sunt inregistrate operatiuni de incasari si plati fara un venit declarat) si a patrimoniului (cand sunt sesizate cresteri de avere).

Sursa: Financiarul

Peste 50% din zborurile de pe Aeroportul Otopeni, anulate din cauza lipsei pasagerilor... Publicitatea stradala, interzisa in parcuri, pe cladirile publice si pe copaci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x