Google este în declin. Ce companie îi ia locul

Google nu mai este cea mai valoroasă companie din SUA. Pentru a treia zi consecutivă Google a scăzut în timp ce alt gigant şi-a revenit și a luat locul corporației americane.

Google nu mai este cea mai valoroasă companie din SUA. Pentru a treia zi consecutivă Google a scăzut în timp ce alt gigant şi-a revenit și a luat locul corporației americane.

Compania Amazon tocmai a depăşit Alphabet, deţinătorul Google, devenind cea mai valoroasă companie din SUA.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, este conform analiștilor cel mai bogat om de pe planetă şi probabil din tot universul. Averea lui a fost estimată la 130 de miliarde de dolari.

Ca rezultat, valoarea de piaţă a companiei Amazon a crescut la aproximativ 765 de miliarde de dolari, cu aproape 3 miliarde de dolari mai mult decat cea a lui Google.

Doar Apple este în faţa lui Amazon, iar Microsoft, pe care Amazon a întrecut-o la începutul anului 2018, nu este cu mult în spate. Cu o valoare de piaţă de 720 de miliarde de dolari, Microsoft este pe locul patru în topul celor mai valoroase companii din Statele Unite ale Americii, informează Capital.

Declinul Google

Google a recunoscut că hackerii ruşi au umpărat anunţuri pe YouTube, Gmail şi alte proprietăţi Google care au dus la alegerile prezidenţiale din 2016 ale SUA. Investitorii încep să se teamă că această controversă nu va dispărea curând. Directorii Facebook şi Google vor fi chemaţi în faţa Congresului şi parlamentarilor din Europa pentru a da explicaţii.

Google Inc. este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web. La începutul anului 2004 Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.

Culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Care sunt datele oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022 au fost dezvăluite de prestigiosul raport al...
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021. Balanțele au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021 spune că nativii din zodia Balanțelor au nevoie de o...
Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri