Antena Căutare

Profiturile gigantilor IT in T1: avans puternic pentru IBM si Intel, scadere pentru Yahoo!

Primele trei luni din an au adus rezultate peste astep­tari pentru Intel si IBM, doua dintre cele mai mari companii din IT-ul mondial. Inceputul bun de an a de­terminat reprezentantii celor doua grupuri sa-si imbu­natateasca estimarile privind veniturile si profiturile pentru intregul an. La polul opus insa, Yahoo! a inre­gistrat o diminuare a profitului, ca urmare a dificul­tatilor intampinate pe piata de cautare pe internet si de advertising, intampinand o concurenta puternica din partea Google si Facebook.

Astfel, profitul net al IBM, cel mai mare furnizor de servicii pentru computere la nivel mondial, a crescut in primul trimestru cu 10%, comparativ cu perioada simi­lara a anului trecut, la 2,9 miliarde de do­lari, iar veni­turile au avansat cu 8%, la 24,6 miliarde de dolari.

De asemenea, ve­ni­t­u­rile si profitul In­tel au crescut puternic in primul tri­mes­tru, depasind cu mult esti­marile analistilor de pe Wall Street, in pofida teme­rilor ca Intel s-ar putea destabiliza din cauza scaderii van­zarilor de PC-uri, transmite Reuters.

Veniturile din van­zari au crescut cu 25%, la 12,8 miliarde de dolari, iar pro­­fitul net a avansat cu 29%, la 3,2 miliarde de dolari. Potrivit specialistilor, rezultatele foarte bune ale Intel au calmat temerile ca popularitatea tot mai mare a smart­phone-urilor si tabletelor va afecta sever piata cipurilor pentru PC-uri.

Cat priveste profitul net al Yahoo!, aici s-a inregistrat o scadere de 28%, la 223 de milioane de dolari. Veniturile nete s-au redus cu 6% in primul trimestru, la 1,06 mi­liarde de dolari fata de peri­oa­da similara a anului trecut.

Am fost in continuare prima companie de media digi­tala din lume", men­tioneaza Carol Bartz, CEO-ul Yahoo!.

Veniturile din ope­ratiunile de cautare pe internet au scazut cu 19% in pe­rioada analizata, la 440 de milioane de dolari.

Sursa: Financiarul

Antena Group a depus la Tribunalul Bucuresti cererea de chemare in judecata a RCS&RDS... Isarescu: Aprecierea leului, un rezultat al intrarilor de capital strain...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x