Căutare Live

Rezerva Federală a SUA a redus dobânda de referinţă cu un sfert de punct procentual, dar a indicat că va urma o pauză

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a redus miercuri dobânda de referinţă cu un sfert de punct procentual, la un interval de 1,5%-1,75%, în conformitate cu aşteptările analiştilor, dar a indicat că măsurile de relaxare monetară s-ar apropia de o pauză, relatează CNBC.

Dobânda de referinţă este dobânda overnight cu care se împrumută băncile între ele şi este luată în considerare pentru majoritatea împrumuturilor de consum.

Fed a redus dobânda cheie pentru a treia oară în acest an, în cadrul unei ajustări de la jumătatea ciclului unei expansiuni economice mature, potrivit preşedintelui băncii centrale, Jerome Powell.

Comitetul de politică monetară al băncii centrale a eliminat din comunicatul său expresia că Fed este hotărâtă ”să acţioneze aşa cum este necesar pentru a susţine creşterea economică”, utilizată începând din luna iunie, adoptând un ton mai temperat.

”Comitetul va continua să monitorizeze implicaţiile informaţiilor care vin referitoare la perspectiva economică, analizând parcursul potrivit pentru intervalul de dobândă pentru fondurile federale”, se arată în comunicatul băncii centrale.

Comunicatul continuă să caracterizeze piaţa muncii ca fiind ”puternică”, iar activităţile economice ca având ”o creştere moderată”.

Decizia Rezervei Federale a avut loc în aceeaşi zi în care guvernul a anunţat o creştere a PIB de 1,9% în trimestrul al treilea, care, deşi a încetinit, este totuşi peste estimarea medie de pe Wall Street, de 1,6%.

Sursa : news.ro

Noul Guvern promite că menţine mărirea pensiilor la 1 septembrie 2020: „Vom respecta legislaţia în vigoare şi orice creş... Google investeşte peste două miliarde de dolari pentru a-şi creşte producţia de energie regenerabilă...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri